De Vijverberg als prachtig EK-decor bij zege van Deense vrouwen


De Vijverberg als prachtig EK-decor bij zege van Deense vrouwen

Maandenlang werd er achter de schermen kei- en keihard gewerkt. Ons prachtige stadion De Vijverberg als decor voor maar liefst vijf EK-duels tijdens het WEURO 2017. Een unieke gebeurtenis in het 63-jarig bestaan van De Graafschap. De eerste wedstrijddag werd een prachtige belevenis voor jong en oud.

De Vijverberg als EK-stadion

Aan de oevers van de Oude IJssel verzamelden zich zondagmiddag al vele fans van zowel Denemarken als België, in de speciaal ingerichte fanzone. Vanaf daar zetten zij koers richting De Vijverberg, dat is omgetoverd tot een echt EK-stadion. De grasmat leek op een biljartlaken, door het hele stadion was WiFi beschikbaar en er hing een fonkelnieuwe geluidsinstallatie. Maar er was natuurlijk nog véél meer veranderd.

Visitekaartje voor de stad

In het uitvak waren twee ware studio's ingericht voor live-uitzendingen en overal was de naam van Doetinchem terug te zien. Al met al een perfect visitekaartje voor de stad. En dan moest er nog gevoetbald worden… Dat gebeurde vanaf 20.45 uur. Denemarken en België kwamen onder luid applaus het veld op en stelden zich op voor de volksliederen, die door de fans werden meegezongen.

Trotse Achterhoek

De Belgische fans waren in de meerderheid, maar verlieten het stadion uiteindelijk teleurgesteld. Door een doelpunt van Sanne Troeslgaard eindigde het duel in een 1-0 zege voor Denemarken. Eerder op de avond hadden de Oranje Leeuwinnen met 1-0 gewonnen van Noorwegen, waardoor er kans is dat het Nederlands vrouwenteam de kwartfinale in Doetinchem speelt. Maar voor die tijd krijgen we in en rondom drie overige wedstrijden ongetwijfeld nog heel veel moois te zien!

De Achterhoek kan trots zijn.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht