De Graafschap zorgt tegen MVV Maastricht met zesde zege op rij voor warm gevoel

De Graafschap heeft zaterdagmiddag op een ijskoude De Vijverberg de zesde overwinning op een rij geboekt. De ploeg van trainer Mike Snoei won het duel met de gasten uit Maastricht met 1-0. De enige treffer van De Graafschap kwam op naam van Jordy Tutuarima.

Eerste goal Tutuarima

Op een koude, maar zonnige De Vijverberg begon De Graafschap met één wijziging ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen FC Den Bosch (2-3 winst). Daryl van Mieghem vormde een aanvalsduo met Ralf Seuntjens en verving Joey Konings. Bij MVV stond Sven Blummel in de basis. De Superboeren begonnen prima aan de wedstrijd en Van Mieghem kreeg in de tweede minuut al een grote kans nadat hij uit een lange inworp van de jarige Toine van Huizen kon schieten. Zijn schot in de korte hoek werd echter gepareerd door MVV-doelman Mike Havekotte. De Graafschap was daarna de bovenliggende ploeg, maar had moeite met het creëren van kansen omdat MVV het achterin aardig dicht hield. Jasper van Heertum werkte na zo'n twintig minuten wel een bal over het doel van Havekotte uit een voorzet van Van Huizen.

Aan de andere kant had doelman Rody de Boer niets te doen en het was wachten op een doelpunt van De Graafschap. Die viel uiteindelijk ook na iets meer dan een halfuur. Julian Lelieveld gaf de bal goed mee aan Danny Verbeek, die de vervolgens goed teruglegde op Tutuarima en de linksback schoot koelbloedig raak: 1-0. Voor Tutuarima een heugelijk moment, daar het zijn eerste officiële doelpunt was in het shirt van De Graafschap. In het restant van de eerste helft waren de kansen schaars. Vlak voor de rust was er nog wel een gevaarlijk moment voor het doel van De Boer toen Luc Mares over kopte. De ruststand was zodoende 1-0 en de spelers konden zich even gaan opwarmen.

Evenwichtige tweede helft

De Graafschap moest in de tweede helft de nipte voorsprong eigenlijk uitbouwen en na tien minuten in de tweede helft had Tutuarima de 2-0 op zijn schoen. De linksback werd de diepte ingestuurd door Elmo Lieftink, maar Tutuarima zag zijn inzet via de paal weer het veld in stuiteren. MVV probeerde zich aanvallend wel meer te laten gelden, al kwam het niet echt in de buurt van De Boer. Zo'n twintig minuten voor tijd schoot Arne Naudts uit een hoekschop nog wel over. Amper één minuut later leek De Graafschap via de ingevallen Melvin Platje op 2-0 te komen. Lelieveld stuurde Platje weg, maar hij werd in de rug gelopen door Manuel Angiulli. Arbiter Allard Lindhout wuifde het weg: géén goal en géén strafschop.

In de laatste fase van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en in de 77ste minuut kregen de Sterrendragers nog een schietkans via Joy-Lance Mickels, maar De Boer kon het schot van ver simpel oprapen. Vlak daarna had De Graafschap de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Na een goede combinatie tussen Platje en Konings had laatstgenoemde moeten scoren, maar Havekotte redde uitstekend. De Superboeren konden de wedstrijd daarna uitspelen en in blessuretijd werd Lieftink nog gevaarlijk. Zijn inzet werd echter nog gekeerd door MVV-goalie Havekotte. De Graafschap won zo verdiend met 1-0 en pakte zo achttien punten in de laatste zes duels.