De Graafschap zorgt niet voor wonder en sluit seizoen af met nederlaag bij Oss

De Graafschap heeft het seizoen afgesloten met een 2-1 nederlaag op bezoek bij FC Oss. Daardoor werden de play-offs niet bereikt en kan de focus op volgend seizoen. In het Frans Heessenstadion scoorden Istvan Bakx en Justin Mathieu namens Oss. Anthony van den Hurk maakte de goal van De Graafschap.

Vol uitvak

Met ruim 300 supporters in het kielzog reisde De Graafschap af naar Oss in de hoop op een wonder. Er was nog een kleine kans op de play-offs, al moest dan wel alles meezitten. De Superboeren moesten RKC Waalwijk - dat moest verliezen bij MVV - en FC Eindhoven - dat punten moest morsen tegen Helmond Sport - voorbij op de ranglijst. Daarvoor moest echter eerst zelf gewonnen worden in Oss, waarvoor oud-Superboer Joep van den Ouweland zijn laatste wedstrijd speelde.

1-0 via Bakx

In de eerste helft kreeg De Graafschap twee kopkansen via Bart Straalman en Piotr Parzyszek. Laatstgenoemde knikte bijna raak, maar zag zijn inzet naast verdwijnen. Oss kreeg ook kansen, waaronder twee voor Cihat Celik. Filip Bednarek redde tot twee keer toe goed. Halverwege de eerste helft had de Poolse sluitpost geen antwoord op een onhoudbare vrije trap van Istvan Bakx. Hij schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0.

01-AE6Z7306.JPG

Kansen en goal De Graafschap

Voor rust kreeg Anthony van den Hurk dé kans op de 1-1. Van dichtbij schoot hij over. Niet veel later mikte de aanvaller van de Graafschap naast. Driemaal bleek echter scheepsrecht, want een minuut na de rust zette Van den Hurk de 1-1 op het scorebord. Hij schoof de bal knap in de verre hoek. Het bleef kansen regenen voor Van den Hurk, want van dichtbij miste hij een dikke kans op de 1-2. Oss moest het vooral van tegenstoten hebben, al werd de thuisploeg na rust amper gevaarlijk.

Oss beslist het wél

De Graafschap verdiende de 1-2 en was via Parzyszek wederom héél dichtbij. Hij raakte via Oss-doelman Deckers de paal. Aan de andere kant kopte Rick Stuy van den Herik naast. In het laatste kwartier bleef het volle uitvak zingen en werd Parzyszek opnieuw gestuit door Deckers. Oss scoorde dertien minuten voor tijd wél via Justin Mathieu, na een steekbal van Bakx (2-1), waarna een publiekswissel voor Van den Ouweland en een kans voor Tom Boere volgden.

BEDANKT SUPERBOEREN!

Het bleef bij 2-1 en daardoor is het seizoen voorbij voor De Graafschap. Aan alle Superboeren: bedankt voor jullie steun en hopelijk tot volgend seizoen!

02-AE6Z7744.JPG

FC Oss - De Graafschap: 2-1

Arbiter Edwin van de Graaf | Toeschouwers: 2.278

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Istvan Bakx (24.), 1-1 Anthony van den Hurk (46.), 2-1 Justin Mathieu (78.)

Opstelling FC Oss: Deckers; Jansen, Balk, Piqué, Stuy van den Herik, Van der Venne (60. Kivuvu); Van den Ouweland (79. Kamaci), Bakx, Celik; Boere en Mathieu (90. Falkenstein).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman (40. Van Mieghem), Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Diemers, Smeets (79. Koolhof), Klaasen (46. Kaak); Parzyszek en Van den Hurk.