U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap zet FC Volendam opzij voor derde zege op rij


De Graafschap heeft op eigen veld een knappe 2-1 overwinning op FC Volendam geboekt. Door twee doelpunten van Mark Diemers en een uitblinkende Filip Bednarek wonnen de Superboeren voor de derde keer op rij.

Dezelfde elf na 7-0

Met dezelfde elf namen die vorige week met 7-0 wonnen van Jong FC Utrecht trok De Graafschap ten strijde tegen Volendam. In de beginfase controleerde De Graafschap het duel, zonder honderd procent kansen te creëren. Na tien minuten tikte Daryl van Mieghem de bal voorlangs en iets later voorkwam Filip 'oeh ah' Bednarek met een goede ingreep dat Enzo Stroo kon scoren voor de gasten.

Weer Diemers

De beste kans van de eerste fase werd genoteerd door Van Mieghem, die op aangeven van Diemers in kansrijke positie opnieuw naast mikte. De Graafschap kwam eigenlijk amper in de problemen en kon via Diemers op 1-0 komen. Na een goed kapbeweging mikte hij echter in de handen van Verhulst. Diezelfde Verhulst werd op slag van rust alsnog gepasseerd door Diemers, die na een schot van Jordy Tutuarima en bal op de lat van Daan Klinkenberg de rebound benutte: 1-0.

{asset:27812:url}

Oeh-ah-Bednarek

In de tweede helft tapte Volendam uit een ander vaatje. Bednarek bleek in één minuut de sta-in-de-weg bij twee honderd procent kansen van de bezoekende ploeg. De doelman keerde eerst een inzet van Kevin Visser en klemde daarna een inzet van Klinkenberg. Dat kwam De Graafschap erg goed uit, want nog geen tien minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Aanvankelijk miste Tutuarima nog een kans op de 2-0, maar als aangever was hij wel succesvol.

Wéér Diemers + driepunter!

Diemers zorgde na ruim een uur met een droge knal uit een voorzet van Tutuarima de 2-0 wél op het scorebord. De Superboeren bleven door toedoen van Bednarek controleren en op de tribune nam men alvast een voorschot op de derde zege op rij. En dat terwijl tegenstander Volendam de voorgaande vier duels allemaal winnend afsloot. Bednarek bleef in de slotfase gefocust en redde met zijn voet op een wereldkans van Stroo, waardoor lang bij 2-0 bleef. Vlak voor tijd maakte Joey Veerman nog de 2-1. Daar bleef het bij: drie punten!!

{asset:27813:url}

De Graafschap - FC Volendam: 2-1

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 7.746

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mark Diemers (44.), 2-0 Mark Diemers (62.), 2-1 Joey Veerman (90+3.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, Olijve, Klaasen; Van Mieghem (89. Ars), Serrarens en Tissoudali (77. El Jebli).

Opstelling FC Volendam: Verhulst ©; Evers (74. Ten Den), Schouten (61. Schilder), Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser, Vlak; Doodeman (79. Pedro), Stroo en Antwi.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Volendam:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Volendam:

Bijzonder: 

{asset:27814:url}

{asset:27815:url}

{asset:27816:url}

{asset:27817:url}

{asset:27818:url}

{asset:27819:url}

{asset:27820:url}

{asset:27821:url}

{asset:27822:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner