U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap zegeviert tegen Jong FC Utrecht (2-0)


De Graafschap zegeviert tegen Jong FC Utrecht (2-0)

De Graafschap heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. Beide doelpunten vielen in de eerste helft en werden gemaakt door Danzell Gravenberch en Alexander Büttner.

Sterke start

In vergelijking met het uitduel bij Heracles Almelo van vorige week begon trainer Arie Poldervaart met Gravenberch en Camiel Neghli in de basis. Het tweetal verving respectievelijk Charlison Benschop en Giovanni Korte (beide spelers waren geblesseerd). Na een indrukwekkende minuut stilte voor voormalig trainer Pim van de Meent begon De Graafschap goed. Joel Valencia kreeg na acht minuten de eerste mogelijkheid, maar zijn inzet werd in de doelmond gekeerd. Drie minuten later volgde de verdiende 1-0. Een puntgave assist van Başar Önal kwam terecht bij Gravenberch, die eenvoudig kon binnentikken. Twee pogingen van Neghli leverden vervolgens geen doelpunt op, aangezien Utrecht-doelman Calvin Raatsie tweemaal redding bracht. In de 26e minuut was het wel raak voor de Superboeren; een droge knal van Büttner werd aangeraakt en belandde via de lat achter Raatsie. De Utrechtste keeper had net voor de rust moeite met een uithaal van Gravenberch, maar voorkwam wel de 3-0.

Voorsprong vasthouden

Na zeven minuten in het tweede bedrijf verrichtte Hidde Jurjus een uitstekende redding op een kopbal van Mees Rijks, zodat de 2-0 tussenstand op het bord bleef. Een te slap schot van Yannick Leliendal was ook een makkelijke prooi voor Jurjus. Lange tijd gebeurde er weinig noemenswaardigs voor beide doelen. De Graafschap consolideerde de voorsprong en bij Utrecht ontbrak het aan stootkracht voorin om écht gevaarlijk te worden. Zodoende won De Graafschap - net als twee weken geleden tegen Jong AZ - met 2-0 en schrijven we drie punten bij! Volgende week staan er twee wedstrijden op het programma. Op dinsdag 18 oktober spelen we in het KNVB-bekertoernooi tegen Rijnsburgse Boys en drie dagen later gaan we op bezoek bij ADO Den Haag.

De Graafschap - Jong FC Utrecht: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Danzell Gravenberch (11.). 2-0 Alexander Büttner (26.)

Arbiter: Martens | Toeschouwers: 9.754

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten (83. Lammers), Fortes, Hillen, Büttner (83. Baas); Brittijn, De Jong © (73. Acheffay), Valencia; Neghli (87. Schuurman), Gravenberch (73. Haen) en Önal.

Opstelling Jong FC Utrecht: Raatsie; Eersteling (87. Oehlers), Meissen, Akmum (68. Kluivert), Mamengi (34. Felicia); Ikeshita ©, Rijks (68. Edhart), Van Eldik; Reijnders, Versluis (46. Akharaz) en Leliendal.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Mamengi (30.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong FC Utrecht:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner