De Graafschap wint van TOP Oss en boekt derde thuiszege op rij

De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van TOP Oss. De doelpunten werden gemaakt door Danzell Gravenberch en Hicham Acheffay. Drie punten erbij!

Gravenberch weer trefzeker

Trainer Adrie Poldevaart voerde geen wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van vorige week, toen er in Den Haag gelijk werd gespeeld tegen ADO (2-2). De eerste grote kans was na acht minuten, toen aanvoerder Siem de Jong na een voorzet van Alexander Büttner op de paal kopte. De gasten uit Oss beperkten zich vooral tot verdedigen en het balbezit was voor De Graafschap. Dat resulteerde na een kwartier spelen in een strafschop, toen Camiel Neghli naar de grond werd gewerkt. Gravenberch benutte de penalty en zorgde voor de 1-0. Vijf minuten later had De Jong de 2-0 op zijn schoen, maar na een scherpe voorzet van Büttner schoot hij over de goal van Oss-doelman Thijs Jansen. De Brabanders werden na een kwart wedstrijd voor het eerst gevaarlijk, toen Toshio Lake via een Doetinchems been over mikte. Aan de andere kant was Gravenberch dicht bij de 2-0. Op aangeven van Robin Schouten kon Jansen uiteindelijk in twee instanties redding brengen op de inzet van Gravenberch.

Meer in evenwicht

In de 51e minuut leek TOP Oss een kans te creëren, na een slippertje in de defensie van De Graafschap. Jearl Margaritha schoot echter net over de goal van Hidde Jurjus. Tien minuten later probeerde de behendige aanvaller van Oss het weer en leverde het een hoekschop op. De Brabantse formatie kroop na rust wat meer uit de schulp en had meer balbezit. Het leverde echter geen grote kansen op. De Graafschap was minder dreigend dan in de eerste helft. De Jong kreeg wel twee mogelijkheden. Allereerst werd een schot geblokt en later smoorde een kopbal eveneens. De beslissing viel drie minuten voor het einde; invaller Acheffay maakte de 2-0 en gooide het duel definitief in het slot.

De Graafschap - TOP Oss: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Danzell Gravenberch (17. / strafschop), 2-0 Hicham Acheffay (90+2.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 9.354

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner; Brittijn, De Jong ©, Valencia (90+2. Schenk); Neghli (90. Haen), Gravenberch (66. Benschop) en Önal (66. Acheffay).

Opstelling TOP Oss: Jansen; David, Piqué, Van Eijma, Van den Herik ©, Van der Sluys (63. Pata); Sanches (85. Leidsman), Gündüz (76. Beekman), Van der Sluijs (63. Margaret), Margaritha; Lake.