De Graafschap wint tweede oefenduel van Achterhoek Cup-winnaar AZSV

De traditionele oefenwedstrijd tegen de winnaar van de Achterhoek Cup, ditmaal AZSV, heeft De Graafschap dinsdagavond met 1-3 gewonnen. Onder toeziend oog van onder andere Daryl van Mieghem bood de zaterdaghoofdklasser uit Aalten De Graafschap goed weerstand.

Weinig kansen eerste helft

Al snel bleek dat De Graafschap geen makkelijke avond zou hebben tegen AZSV. De Aaltenaren zaten de Superboeren kort op de huid. Mede daardoor creëerde De Graafschap weinig kansen. De ploeg van De Jong speelde veel op de helft van AZSV zonder echt gevaarlijk te worden. Spits Sjoerd Ars was met zijn kopbal nog het dichtst bij de openingstreffer. Vlak voor het rustsignaal wist Van den Hurk toch de 0-1op het bord te zetten. Hij knikte een voorzet van Van Overbeek binnen.

{asset:24275:url}

Meer actie in tweede helft

Na de rust bleven Diemers en Driver achter in de kleedkamer en werden zij vervangen door Straalman en Keurntjes. De Graafschap kreeg in de 50e minuut een penalty toegewezen. De strafschop werd benut door Van den Hurk. Een paar minuten later kwam AZSV terug via Nyamsangya. De Jong bracht na een uur spelen nog acht andere spelers in het veld. Eén van die invallers was Burgzorg die voor de 1-3 tekende. Dat was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.

{asset:24276:url}

"Ik ben heel blij met Daryl"

Henk de Jong gaf na afloop complimenten aan AZSV. “Ten eerste een uitstekende tegenstander om tegen te spelen.” Volgens hem deed De Graafschap een aantal dingen niet goed. “We kwamen niet goed aan voetballen toe. We speelden niet snel genoeg en het ontbrak ons aan creativiteit. Door blessures speelden we met drie dezelfde types op het middenveld. We hebben 60 minuten goed weerstand gehad. Daar worden we alleen maar beter van.” De Jong kon vandaag Daryl van Mieghem weer begroeten, maar zag Jordy Tutuarima uitvallen met een blessure. “Ik ben heel blij met Daryl. Daarmee krijgen we snelheid naar de goal toe. Het is zonde voor Jordy. Ik denk dat we hem wel een paar weken kwijt zijn.”

{asset:24277:url}

{asset:24280:url}

{asset:24279:url}

{asset:24278:url}

circa 2000 toeschouwers.

Doelpuntenmakers: 0-1 Van den Hurk (44.), 0-2 Van den Hurk, pen (50.), 1-2 Nyamsangya (53.), 1-3 Burgzorg (71.)

Opstelling eerste helft: Etemadi; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Diemers, Klaasen; Ars en Van den Hurk.

Opstelling tweede helft: Etemadi; Huntelaar, Straalman, S. Nieuwpoort, Van Doorn, Tutuarima; Leidsman, Dusink, Keurntjes; Versteeg en Burgzorg.