De Graafschap wint op De Vijverberg van Helmond Sport

De Graafschap heeft zaterdagmiddag ook de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2020-2021 winnend afgesloten. Op De Vijverberg, waar na zo'n vijf maanden eindelijk weer gevoetbald kon worden, werd er met 3-1 gewonnen van Helmond Sport. De uitploeg kwam via Lance Duijvestijn nog wel op voorsprong, maar Roland Baas, Joey Konings en Giannis Mystakidis zorgden uiteindelijk voor een overwinning.

Evenwichtige eerste helft

De Graafschap begon met onder meer doelman Nick van den Dam aan de oefenwedstrijd tegen de ploeg uit Helmond. De Graafschap kreeg in de openingsfase wel een goede mogelijkheid via Ralf Seuntjens (schot naast), maar daarna had Helmond Sport het betere van het spel. Na zeventien minuten bracht Duijvestijn de stand 0-1 uit een strafschop nadat Robert Mutzers was neergehaald in het strafschopgebied. In de 24ste minuut ontsnapte De Graafschap aan een 0-2 achterstand toen Duijvestijn op de lat kopte. Zo'n vijf minuten voor de rust kwam De Graafschap terug in de wedstrijd nadat Baas de 1-1 maakte na een van richting veranderd schot. Vlak daarna probeerde Mohamed Hamdaoui het met een fraai afstandsschot, maar Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel kon de bal nog net uit de kruising tikken.

Fraaie aanval en Mystakidis

Met een paar wissels in de rust, waaronder Rody de Boer, Jordy Tutuarima, Danny Verbeek en Joey Konings, ging De Graafschap op jacht naar een voorsprong. Vlak voor het uur spelen kwam De Graafschap op 2-1 via Konings na een fraaie aanval via Seuntjens, Tutuarima en Verbeek. De Graafschap probeerde daarna de derde treffer te maken. Sven Blummel schoot een kwartier voor tijd net over, maar in de slotfase werd het toch 3-1. De ingevallen Mystakidis kon na een counter alleen op het doel en schoot koel raak in de rechterhoek. Vijf minuten voor tijd werd het nog bijna 4-1. De pas zestienjarige invaller Jim van der Logt zette Verbeek met een schitterende steekpass vrij voor het doel, alleen mikte Verbeek op de lat.

De Graafschap - Helmond Sport: 3-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lance Duijvestijn / strafschop (17.), 1-1 Roland Baas (39.), 2-1 Joey Konings (58.), 3-1 Giannis Mystakidis (83.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Van den Dam; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Baas; Lieftink, Van den Boomen, Schuurman; Van Mieghem, Seuntjens en Hamdaoui.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: De Boer; Lelieveld (60. Opdam), Van Heertum (60. Hilderink), Van de Pavert, Tutuarima; Baas (82. Van Riel), Seuntjens (74. Mystakidis), Schuurman (82. Van der Logt); Blummel, Konings en Verbeek.