De Graafschap wint oefenduel van G.V.V.V. met 2-4

De Graafschap heeft maandagavond een oefenwedstrijd met G.V.V.V. uit Veenendaal met 2-4 gewonnen. De doelpunten van Achterhoekse zijde kwamen van Danzell Gravenberch, Hicham Acheffay, Xandro Schenk en Alvin Daniëls.

Sterk begin van De Graafschap

Bij De Graafschap kwamen onder andere Xandro Schenk, Giovanni Korte en Danzell Gravenberch aan de aftrap. Korte stichtte het eerste gevaar door na iets meer dan drie minuten keihard de lat te teisteren uit een vrije trap. Een paar minuten later was het Hicham Acheffay die schoot en zijn inzet via een been van een G.V.V.V.-verdediger over zag gaan.

Na een ruim kwartier werd de ban voor De Graafschap dan toch gebroken. Gravenberch werd weggestuurd na goed werk van Korte. De spits stiftte vervolgens de bal over de Veenendaalse doelman Jan van Willige heen voor de 0-1. In de 25ste minuut werd proefspeler Alvin Daniëls, die bij de Onder 21 meetraint, weggestoken aan de linkerkant. Zijn voorzet bereikte langs enkele benen Acheffay, die vervolgens de bal binnen schoof.

Vlak daarna was de eerste echt grote kans voor G.V.V.V. raakt; Genrich Sillé profiteerde van een slippertje achterin bij de Superboeren en tekende de 1-2 aan. Twee minuten later was het echter weer aan De Graafschap. Korte trapte een goede vrije trap vanaf de linkerkant, die door Xandro Schenk doeltreffend werd raak gekopt: 1-3. Vlak voor rust was het Gravenberch die op het middenveld de bal onderschepte. Met een steekpass stuurde de spits vervolgens Daniëls weg, die goed raak schoot: 1-4.

Schot op de lat

De tweede helft kwam Bisselink in de ploeg bij De Graafschap voor proefspeler Daniëls. Het eerste gevaar van het tweede bedrijf kwam van de thuisploeg, dat een schot op de lat boven Wieggers uiteen zag spatten. In het begin van het tweede bedrijf kwam G.V.V.V. een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. Buiten het schot op de lat, kwamen beide ploegen niet tot echt grote kansen in het eerste gedeelte van die tweede helft.

Na 62 minuten maakte Joel Valencia zijn entree op het veld. Het waren de eerste minuten voor de Ecudoriaanse middenvelder na zijn knieblessure die hem enkele weken aan de kant hield. Vijf minuten later leek Gravenberch zijn tweede van de avond te maken. Damian Striemer, ingevallen bij de thuisploeg, kon er nog net een handje tegenaan krijgen.

De thuisploeg probeerde het in de slotfase nog met enkele schoten vanuit de tweede lijn. Uiteindelijk scoorde het ook nog een keer, toen Illias Latif een hoekschop binnenwerkte en de eindstand van 2-4 op het bord zette.

Vrijdag speelt de ploeg van Adrie Poldervaart de volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie uit bij Almere City FC om 20.00 uur.