De Graafschap wint met supporters op De Vijverberg van Telstar

De Graafschap heeft zaterdagmiddag ook de vierde oefenwedstrijd winnend afgesloten. Op stadion De Vijverberg werd er met 2-1 gewonnen van Telstar. De Graafschap stond binnen twintig minuten met 2-0 voor door doelpunten van Ted van de Pavert en Joey Konings. In de slotfase deden de bezoekers uit Velsen nog wat terug via Rashaan Fernandes.

Supporters en vroege voorsprong

De Graafschap mocht, na ruim 300(!) dagen, éindelijk weer supporters verwelkomen op De Vijverberg en die zagen dat de Superboeren goed begonnen tegen Telstar. De Doetinchemmers probeerden het Telstar met combinatievoetbal lastig te maken en al binnen tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een vrije trap van Danny Verbeek kwam bij Elmo Lieftink terecht en laatstgenoemde kopte de bal terug voor het doel naar Van de Pavert. De verdediger knikte vervolgens van dichtbij prima raak achter Telstar-doelman Ronald Koeman. Telstar kreeg enkele minuten later een mogelijkheid via Cas Dijkstra, die na een combinatie met Glynor Plet over het doel van Hidde Jurjus schoot. Niet veel later, na bijna twintig minuten, verdubbelde Konings de voorsprong al voor De Graafschap. Hicham Acheffay brak door over de linkerflank, maar werd uiteindelijk door Yassine Zakir onderuitgehaald in het zestienmetergebied. Konings nam de strafschop en schoot de bal feilloos in de linkerhoek achter Koeman. Telstar kwam er nauwelijks aan te pas en De Graafschap had de eerste helft onder controle.

Telstar maakt eretreffer

In de tweede helft werd het spel stroever, maar De Graafschap hield de controle. Er werden echter nauwelijks kansen gecreëerd. Datzelfde beeld was ook te zien toen na driekwart wedstrijd tien nieuwe spelers, waaronder aanvaller Giovanni Korte, in de ploeg kwamen. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Telstar de bal veroverde en Fernandes de bal uiteindelijk hard in de verre hoek mikte: 2-1. In de laatste minuut van de wedstrijd ontsnapte Korte nog aan de defensie van Telstar, maar de aanvaller zag zijn poging over het doel van Koeman gaan. Het bleef zo bij een 2-1 stand op De Vijverberg en daardoor won De Graafschap ook zijn vierde duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Robbemond: "Aardig op weg, maar we zijn er nog niet"

Trainer Reinier Robbemond was te spreken over wat zijn ploeg liet zien. "Ik denk dat we in het eerste gedeelte van de wedstrijd heel goed en dominant speelden en ook op de manier zoals we willen spelen. We hadden het goed voor elkaar en Telstar kreeg moeilijk druk op ons. De eerste fase na de wissels, met veel jonge spelers, was ook prima. Na de tegengoal werd het wat onrustig bij ons. Dat geeft niet, want dat zijn leerzame momenten voor de jonge jongens. Over het algemeen gezien ben ik tevreden", aldus Robbemond, die tevreden is over de stappen die zijn ploeg maakt. "We zijn net vier weken bezig, dus iedere minuut die we nu extra de tijd hebben, die wil je gebruiken. Feit is dat we over twee weken klaar moeten zijn voor de start van de competitie. Daar zijn we volop mee bezig, zowel fysiek gezien en ook in de speelwijze. Stap voor stap breiden we alles uit en ik denk dat we aardig op weg zijn, maar we zijn er nog niet."

De Graafschap - Telstar: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van de Pavert (8.), 2-0 Konings (18.), 2-1 Fernandes (82.)

Arbiter: Vos | Toeschouwers: ca. 1.000

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld (67. Wenting), Van Heertum (67. Hilderink), Van de Pavert (67. Willemsen), Baas (67. Bouihrouchane); Lieftink (67. Schuurman), Opoku (67. Haen), Dekker (67. Brittijn); Verbeek (67. Kaandorp), Konings (67. Gravenberch) en Acheffay (67. Korte).