​De Graafschap wint met 1-8 van DZSV


​De Graafschap wint met 1-8 van DZSV

De Graafschap heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2015/'16 met grote cijfers gewonnen. DZSV, winnaar van de Achterhoek Cup, werd in Dinxperlo met 1-8 verslagen. Dat kwam mede door drie doelpunten en een assist van Dean Koolhof, die na rust speelde. Youssef El Jebli leverde twee assists.

Matige eerste helft

Op sportpark 't Welink hadden veel supporters (circa 1.250) zich verzameld om promovendus De Graafschap aan het werk te zien tegen 'cupfighter' DZSV. Het elftal van Jan Vreman dat voor rust mocht aantreden, met proefspeler Andrew Driver, speelde matig en scoorde twee keer. Na drie aardige kansen opende Vincent Vermeij in de 31e minuut uit een rebound de score (0-1). Tien minuten later tikte Tim Linthorst een kopbal van Vermeij van dichtbij binnen: 0-2 en dat was ook de ruststand. In de rust wisselde Vreman zijn volledige elftal en de 'tweede groep' maakte in de tweede helft direct indruk.

Meer goals na rust

Binnen drie minuten na rust had El Jebli al tweemaal geassisteerd bij goals van Tolgahan Cicek (0-3, schot in de korte hoek) en Koolhof (0-4, kopbal). Het duurde tot de 56e minuut totdat ook de 0-5 viel. Ditmaal had Aron de Koning een prima actie in huis, zette hij door tot de achterlijn en legde hij het leder panklaar neer voor Shant Bedrosian: 0-5. Nadat de maker van de vijfde goal de paal raakte, maakte Joost Rasing de 0-6. En Jordi Bulten kon aan de andere kant van dichtbij de eretreffer voor DZSV aantekenen (1-6), ook al dacht De Graafschap dat de bal de lijn niet had gepasseerd. In de slotfase scoorde Koolhof nog tweemaal middels prima schoten en raakte De Koning de paal. 1-8 eindstand.

IMG_7078.jpg

Reactie Jan Vreman

"In de tweede helft hebben we het vooral in het eerste gedeelte goed gedaan, daarna even iets minder en tussendoor weer beter. Inderdaad, eigenlijk hetzelfde beeld als tegen vv VIOD (0-9, red.). Ik vind het mooi dat de tweede groep die speelde het goed deed. Je moet ook naar de spelers kijken. Ik wilde bijvoorbeeld Andrew Driver zien spelen als linker middenvelder en Youssef El Jebli speeltijd geven op 'tien'. In de tweede helft was de wedstrijd wat rustiger. Voor de wedstrijd tegen Preuβen Münster verwacht ik dat er een sterkere tegenstander staat, ik denk dat het verschil enorm is."

Doelpuntenmakers: 0-1 Vincent Vermeij (31'), 0-2 Tim Linthorst (42'), 0-3 Tolgahan Cicek (46'), 0-4 Dean Koolhof (48'), 0-5 Shant Bedrosian (56'), 0-6 Joost Rasing (73'), 1-6 Jordi Bulten (76'), 1-7 Dean Koolhof (79'), 1-8 Dean Koolhof (80')

Opstelling De Graafschap eerste helft: Yoël Finke; Thijs Bouma, Robin Pröpper, Tim Linthorst; Kristopher Vida, Lion Kaak, Tom Menting, Andrew Driver; Erik Quekel en Vincent Vermeij.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Jordy Rondeel; Niek van den Berg, Jan Lammers, Bart Straalman, Tolgahan Cicek; Tom Klein Kranenberg, Aron de Koning, Youssef El Jebli, Dean Koolhof; Joost Rasing en Shant Bedrosian.

IMG_6754.jpg

IMG_6899.jpg

IMG_6922.jpg

IMG_6987.jpg

IMG_7037.jpg

IMG_7055.jpg

IMG_7113.jpg

IMG_7138.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht