U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wint met 0-4 in Dordrecht na een sterke tweede helft


De Graafschap wint met 0-4 in Dordrecht na een sterke tweede helft

De Graafschap heeft vrijdagavond een uitstekende overwinning geboekt op FC Dordrecht. De wedstrijd werd beslist in de tweede helft, door doelpunten van Jasper van Heertum, Joey Konings, Philip Brittijn en Danzell Gravenberch

Weinig kansen

Na twee wedstrijden met puntverlies voor de Superboeren was dit een uitgelezen kans om in duel met de hekkensluiter drie punten mee te nemen naar Doetinchem. Toch maakten beide ploegen weinig indruk in de eerste helft. Vooral De Graafschap was slordig, waardoor FC Dordrecht meerdere keren gevaarlijk kon counteren. Jacky Donkor en Nikolas Agrafiotis zorgden uit de tegenaanval voor gevaar, terwijl de ploeg van trainer Reinier Robbemond ook een paar keer dreigend werd. Een inzet van Konings werd onschadelijk gemaakt door ex-Superboer Toine van Huizen en een voorzet van Julian Lelieveld kon ternauwernood worden weggewerkt door de thuisploeg.

Vier goals na rust

Robbemond voelde zich in de rust genoodzaakt om tweemaal te wisselen en bracht Jeffry Fortes en Johnatan Opoku voor Rick Dekker en Elmo Lieftink. De Graafschap kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer door meteen enkele goede kansen te creëren. Dit offensief zorgde na 53 minuten dan ook voor de 0-1: Van Heertum kopte hard raak uit de corner van Hicham Acheffay. Na kansen voor Opoku en Brittijn maakte Konings met een fraaie kopbal de tweede treffer van de avond. Na driekwart wedstrijd leverde een mooie poeier in de kruising van Brittijn de 0-3 op. In de absolute slotfase maakte Gravenberch een echte spitsengoal. Hij stond goed bij de eerste paal en tikte prima binnen. Zodoende won De Graafschap met dikke cijfers in Dordrecht; 0-4!

Reactie Reinier Robbemond

"Uiteindelijk ben ik een tevreden trainer. We pakken hier drie punten, maken vier goals én houden de nul. Dat is fijn voor ons. Alleen waren we teleurgesteld over hoe we de eerste helft gespeeld hebben, dat was de minste helft van het seizoen tot nu toe. Mooi dat we na rust hebben laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Alle spelers die in de ploeg kwamen, hebben iets toegevoegd. Nadat we voor rust te weinig ons eigen spel hebben gespeeld, lieten we in de tweede helft lef en overtuiging zien. Daar ben ik blij mee."

FC Dordrecht - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jasper van Heertum (53'), 0-2 Joey Konings (62'), 0-3 Philip Brittijn (66'), 0-4 Danzell Gravenberch (90+1')

Arbiter: Gerrets | Toeschouwers: 0

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Mannes, Van Huizen, N'Diaye, Savastano; Vermeulen (74. Biberoglu), Miceli, Pascu (82. Wielzen); Suray, Agrafiotis (82. Hölscher) en Donkor (63. Meijer).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Baas (74. Vergara Berrio); Dekker (46 Fortes), Lieftink (46. Opoku), Schuurman; Acheffay (82. Haen), Konings (74. Gravenberch) en Brittijn.

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Miceli (29.), Pascu (32.), Van Huizen (54.), N'Diaye (88.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Baas (42.)

Rode kaart(en) FC Dordrecht:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
10
dec.
20:00
uur
Helmondsport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner