De Graafschap sluit besloten oefenduel met Al Taawoun winnend af

De Graafschap heeft een 4-0 overwinning geboekt op Al Taawoun uit Saoedi-Arabië, de club waar oud-De Graafschap-trainer Darije Kalezic aan het roer staat. Helaas moest het oefenduel, op last van de autoriteiten, in het geheim afgewerkt worden. Vincent Vermeij (twee), Dean Koolhof en Alexander Bannink scoorden namens De Graafschap.

Ploeg van Kalezic

Al Taawoun had eerder op de dag met een andere formatie tegen FC Twente gespeeld (3-3) en moest het initiatief gedurende de gehele wedstrijd aan De Graafschap laten. De manschappen van trainer Jan Vreman kregen voor rust goede kansen en gaven weinig weg, op enkele schoten van afstand na. Aan de andere kant werd een poging van Andrew Driver van de lijn gehaald en ging een schot van Bannink, uit kansrijke positie, naast.

Mooie 1-0 van Koolhof

Na negentien minuten kwam De Graafschap verdiend op voorsprong. Na een heerlijke assist van Tim Keurntjes, die vanaf de middenlijn een dieptepass verstuurde, kopte Koolhof van zestien meter raak: 1-0. Het had bij rust 2-0 kunnen staan, ware het niet dat een goede counter over de as van het veld niet resulteerde in een treffer via Bannink. Vroeg in de tweede helft kreeg De Graafschap wederom kansen op de verdubbeling van de score. Vincent Vermeij kwam tot twee keer toe niet tot scoren.

Heerlijke assist met hak

De spits van De Graafschap bleef scherp en mikte na 64 minuten, nadat Jasper Heusinkveld de 1-1 had voorkomen, keurig raak. Het doelpunt viel uit de mooiste aanval van de avond. Proefspeler Sven Nieuwpoort vond Marlon Versteeg in de diepte, waarna de aanvaller met de hak op geweldige wijze voor de assist op Vermeij zorgde. Na de 2-0 volgden de nodige kansen. Keurntjes schoot hard op de vuisten van de keeper, voordat Vermeij ook zijn tweede goal maakte.

Vermeij: twee keer raak

Achttien minuten voor tijd kopte Vermeij raak uit een panklare voorzet van aanvoerder Mark Diemers (3-0). Vermeij schreef bijna nog een assist op zijn naam, ware het niet dat een goal van Aron de Koning werd afgekeurd. In de slotfase werd het alsnog 4-0 voor de Superboeren. Bannink bekroonde geweldig voorbereidend werk van Youssef El Hammouchi met een treffer. Een prima zege.