De Graafschap wint eerste thuiswedstrijd van 2021 met 2-0

De Graafschap heeft vrijdagavond een prima overwinning geboekt op Telstar. In de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2021 werden de bezoekers uit Velsen-IJmuiden met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer Mike Snoei won door doelpunten van Joey Konings en Ralf Seuntjens.

Comfortabele voorsprong

De Superboeren begonnen met dezelfde elf spelers en ook in hetzelfde systeem als afgelopen zaterdag in het duel met Almere City FC (1-0 verlies). Nadat beide ploegen elkaar in de eerste fase van de wedstrijd hadden afgetast, nam De Graafschap in de vijftiende minuut een vroege voorsprong. Seuntjens stuurde Julian Lelieveld goed weg en laatstgenoemde gaf een prima voorzet op Konings, die de bal via de paal binnen werkte in de verre hoek: 1-0. Enkele minuten later kregen de bezoekers haar grootste kans van de wedstrijd toen Rashaan Fernandes over schoot uit een verre inworp, die werd verlengd door Sebastian Soto, van Ilias Bronkhorst.

In het vervolg van de eerste helft werd Telstar dreigender en een van richting veranderd schot van Dan Adshead werd door doelman Rody de Boer net over de lat getikt. Uit de opvolgende corner kopte Gyliano van Velzen over. De Graafschap toonde zich daarna uiterst effectief door de tweede grote kans te benutten. Vlak voor de rust gaf Jordy Tutuarima de bal aan Konings, die 'm goed klaarlegde voor Seuntjens. De spits schoot de bal vervolgens koelbloedig en geplaatst in de bovenhoek: 2-0. Dit was tevens de comfortabele ruststand.

Controle en duel uitspelen

De Graafschap begon uitstekend aan de tweede helft en vrijwel direct kreeg Seuntjens een grote kans op de 3-0. Uit een voorzet van Tutuarima kwam de bal via Elmo Lieftink bij Seuntjens, die met een uithaal echter op de vuisten van Telstar-goalie Jasper Schendelaar stuitte. De Graafschap controleerde vervolgens de thuiswedstrijd, maar had wat moeite om kansen te creëren. Telstar kon echter ook geen vuist maken en De Boer kwam totaal niet in de problemen.

De thuisploeg probeerde in de laatste fase van de wedstrijd een doelpunt erbij te maken. Zo werd onder meer een voorzet van Lieftink ternauwernood weggewerkt en kort daarna speelde Seuntjens zich goed vrij, maar hij kreeg de bal niet achter Schendelaar. Lelieveld kwam even later nog goed mee op en kon uithalen, ware het niet dat de verdediger de bal over knalde. De laatste kans van de wedstrijd was voor invaller Camiel Neghli, maar de middenvelder zag Schendelaar redden met zijn voeten. De Graafschap boekte zo een verdiende en belangrijke 2-0 overwinning op de ploeg uit Velsen-IJmuiden.