De Graafschap wint eerste oefenduel richting Eredivisie: 1-6 bij DZC'68

De Graafschap is de voorbereiding in aanloop naar de Eredivisie goed begonnen. Op bezoek bij buurman DZC'68 zegevierden de Superboeren zaterdag met 1-6, mede door twee doelpunten van Anthony van den Hurk.

Ongeveer 1.000 toeschouwers

Circa 1.000 toeschouwers zochten op het prachtige complex van DZC een mooi plekje op de tribune of langs de omheining. Men genoot onder de zomerzon van de eerste oefenwedstrijd van De Graafschap in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. Al vroeg kregen de aanwezigen een doelpunt voorgeschoteld, want Fabian Serrarens was het eindstation van een vlotte aanval via Liban Abdulahi en Daryl van Mieghem: 0-1.

Aardige aanvallen

De Graafschap kreeg aardig tegenstand van DZC en verdubbelde de marge na 24 minuten door toedoen van Lars Nieuwpoort. Hij werkte met een beetje geluk een vrije trap van Youssef El Jebli binnen: 0-2. Niet veel later zorgde Delano Burgzorg op aangeven van Serrarens voor de 0-3. Vlak voor rust deed DZC wat terug. Thomas Kleinlugtebeld zette door na een te korte terugspeelbal van De Graafschap, waarna Tolgahan Yayla de 1-3 maakte.

{asset:30133:url}

Frisse krachten

In de tweede helft verscheen een compleet nieuw team van de Superboeren aan de aftrap. Alleen Agil Etemadi bleef staan. Bart Straalman, die de aanvoerdersband na rust droeg, kopte de 1-4 binnen. En in het restant van de tweede helft, waarin de frisse acties van Mo Hamdaoui opvielen, maakte Anthony van den Hurk nog twee doelpunten. De 1-5 tikte de spits binnen op aangeven van Myenty Abena. Het slotakkoord (1-6) volgde na een pass van Hamdaoui.