De Graafschap wint eerste oefenduel richting Eredivisie: 1-6 bij DZC'68


De Graafschap wint eerste oefenduel richting Eredivisie: 1-6 bij DZC'68

De Graafschap is de voorbereiding in aanloop naar de Eredivisie goed begonnen. Op bezoek bij buurman DZC'68 zegevierden de Superboeren zaterdag met 1-6, mede door twee doelpunten van Anthony van den Hurk.

Ongeveer 1.000 toeschouwers

Circa 1.000 toeschouwers zochten op het prachtige complex van DZC een mooi plekje op de tribune of langs de omheining. Men genoot onder de zomerzon van de eerste oefenwedstrijd van De Graafschap in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. Al vroeg kregen de aanwezigen een doelpunt voorgeschoteld, want Fabian Serrarens was het eindstation van een vlotte aanval via Liban Abdulahi en Daryl van Mieghem: 0-1.

Aardige aanvallen

De Graafschap kreeg aardig tegenstand van DZC en verdubbelde de marge na 24 minuten door toedoen van Lars Nieuwpoort. Hij werkte met een beetje geluk een vrije trap van Youssef El Jebli binnen: 0-2. Niet veel later zorgde Delano Burgzorg op aangeven van Serrarens voor de 0-3. Vlak voor rust deed DZC wat terug. Thomas Kleinlugtebeld zette door na een te korte terugspeelbal van De Graafschap, waarna Tolgahan Yayla de 1-3 maakte.

IMG_7645.jpg

Frisse krachten

In de tweede helft verscheen een compleet nieuw team van de Superboeren aan de aftrap. Alleen Agil Etemadi bleef staan. Bart Straalman, die de aanvoerdersband na rust droeg, kopte de 1-4 binnen. En in het restant van de tweede helft, waarin de frisse acties van Mo Hamdaoui opvielen, maakte Anthony van den Hurk nog twee doelpunten. De 1-5 tikte de spits binnen op aangeven van Myenty Abena. Het slotakkoord (1-6) volgde na een pass van Hamdaoui.

Reactie Henk de Jong

Henk de Jong was tevreden na de eerste week in de oefencampagne. "Vaak ben je als trainer na een eerste wedstrijd niet helemaal tevreden, maar je moet ook reëel in het leven staan. Wij hebben best pittig getraind en speelden nu op een stroef veld. Dan heb je het heel aardig gedaan." Ook over de tegenstander was De Jong te spreken. "Ik heb net DZC een groot compliment gegeven, voor de manier waarop zij spelen. Ze deden het uitstekend."

De Jong vervolgde over zijn ploeg: "Het is leuk om te zien hoe ze met elkaar bezig zijn. Je zag na de wedstrijd in de kleedkamer ook dat ze kritisch naar elkaar toe zijn en tegelijkertijd erg goed met elkaar omgaan. We hebben een mooie groep jongens bij elkaar, dat hebben we net ook benoemd. De groep is goed en dat moet groeien, daar hebben we zes weken voor, dan moeten we er staan."

DZC'68 - De Graafschap: 1-6

Arbiter: Jeroen Sanders | Toeschouwers: circa 1.000

Doelpuntenmakers

0-1 Fabian Serrarens (6.)
0-2 Lars Nieuwpoort (24.)
0-3 Delano Burgzorg (26.)
1-3 Tolgahan Yayla (41.)
1-4 Bart Straalman (51.)
1-5 Anthony van den Hurk (56.)
1-6 Anthony van den Hurk (85.)

Opstelling eerste helft: Etemadi; Van Overbeek, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, El Jebli, Abdulahi (17. Olijve); Van Mieghem, Serrarens en Burgzorg.

Opstelling tweede helft: Etemadi; Abena, Straalman ©, Van de Pavert, Huntelaar (62. Versteeg); Olijve, Thomassen, Vet; Narsingh, Van den Hurk en Hamdaoui.

IMG_7508.jpg

IMG_7518.jpg

IMG_7589.jpg

IMG_7617.jpg

IMG_7633.jpg

IMG_7798.jpg

IMG_7845.jpg

IMG_7880.jpg

IMG_7984.jpg

IMG_8006.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht