De Graafschap wint besloten oefenduel van eredivisionist Excelsior Rotterdam; 2-1

De Graafschap heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel gewonnen van eredivisionist Excelsior Rotterdam. De ploeg van Adrie Poldervaart won, dankzij twee doelpunten van Danzell Gravenberch, met 2-1.

Voorzichtig begin van beide kanten

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het besloten oefenduel op Stadion De Vijverberg. Gedurende het eerste kwartier pakte De Graafschap wat meer het initiatief. Excelsior schakelde enkele keren dreigend om. Tot echt grote kansen voor één van beide ploegen leidde dat overigens niet. Na 22 minuten kreeg Excelsior een penalty na een overtreding van Robin Schouten op Lazaros Lamprou. Reda Kharchouch benutte dit buitenkansje, al zat Mees Bakker in de goede hoek: 0-1.

Na bijna een half uur kreeg Joel Valencia een kopkans. Maar Excelsior-doelman Alblas had een prima redding in huis. Vlak daarna werd De Graafschap weer gevaarlijk via een kopbal. Dit keer was het Jesse Schuurman die naast kopte. Na 32 minuten was Roland Baas dicht bij de gelijkmaker na een goede aanval van de thuisploeg. Met een uiterste inspanning wist Alblas deze echter te keren. Vijf minuten voor rust werd Ezra van der Heiden weggestuurd en kwam hij vervolgens goed naar binnen. Het schot van de aanvaller werd aangeraakt en leek in de verre hoek te verdwijnen, maar Alblas had wederom een redding in huis.

Vlak daarna was het toch raak voor De Graafschap. Joel Valencia stak Danzell Gravenberch weg, die beheerst de 1-1 tegen de touwen schoot.

Fortes en Yadir aan de start van de tweede helft

In de rust kwamen Anis Yadir en Jeffry Fortes in de ploeg voor Siem de Jong en Jan Lammers. In de 48ste minuut tekende Gravenberch voor zijn tweede van de middag en zette De Graafschap weer op voorsprong uit een voorzet van Valencia: 2-1.

Na een uur spelen wisselde Poldervaart nog verder door en kwamen onder andere Charlison Benschop en Alexander Büttner in de ploeg. In de 65ste minuut belandde een hoekschop van Büttner op de slof van Fortes, die zijn schot in de doelmond geblokkeerd zag worden. De Graafschap pakte, ook met de vele wisselingen, meer en meer het initiatief. Na 75 minuten werd invaller Pim Lukassen weggestuurd, de rappe flankspeler zag zijn schot net voorlangs het doel van Alblas gaan.

Na 80 minuten gaf Lukassen een geweldige steekbal op Benschop. De spits liep goed weg en kon vrij uithalen, maar mikte net voorlangs het doel van Excelsior. Vlak daarna probeerde de aangever het nu zelf. Na een voorzet van Büttner probeerde Lukassen het met een omhaal, maar deze ging vlak over de goal van de Rotterdammers. Net voor tijd kwam Excelsior er met een van de spaarzame uitvallen goed uit. De ingevallen Jacky Donkor zag zijn schot gekeerd worden door doelman Mees Bakker.

Volgende week vrijdag speelt de ploeg van Poldervaart huis tegen Jong AZ. Het duel om de eigen De Vijverberg begint om 20.00 uur.

De Graafschap - Excelsior Rotterdam: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lazaros Lamprou (22.), 1-1 Danzell Gravenberch (42.), 2-1 Danzell Gravenberch (48.)

Arbiter: Sanders.

Opstelling De Graafschap: Bakker; Schouten (75. Van der Logt), Lammers (46. Fortes), Schenk (76. Willemsen), Baas (60. Büttner); Kaak (76. Lever), Schuurman (60. Bouihrouchane), De Jong (46. Yadir); Van der Heiden (60. Korte), Gravenberch (60. Benschop), Valencia (60. Lukassen).

Opstelling Excelsior Rotterdam: Alblas; Horemans, Awoudja, Seymor, Buter; Eijgenraam, Ayoub, Van Duinen; Driouch, Kharchouch, Lamprou.