U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wil tweede uitzege op rij boeken bij Almere City FC


De Graafschap wil tweede uitzege op rij boeken bij Almere City FC

De Graafschap gaat komend weekeinde op bezoek bij Almere City FC op zoek naar de tweede uitoverwinning op rij. De Doetinchemmers reizen zondag af naar het Yanmar Stadion in Almere, waar om 20.00 uur door Almere City FC en De Graafschap zal worden afgetrapt voor de tiende speelronde in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Reinier Robbemond moet het wel stellen zonder Jeffry Fortes, Philip Brittijn en Devin Haen, die interlandverplichtingen hebben met respectievelijk Kaapverdië en Oranje Onder 18. "Dat Jeffrey, Philip en Devin er niet bij zijn, dat zijn wel dingen waar je over nadenkt", aldus Robbemond. "Wie we daar ten opzichte van Almere City het best zouden kunnen inpassen. We hebben ook te maken met wat blessuregevallen, maar daar spelen al andere jongens voor."

Met name centraal achterin miste de Dordtse oefenmeester de laatste weken wat spelers: "Ted van de Pavert heeft zeker nog wat tijd nodig. Jasper van Heertum heeft de afgelopen dagen telkens wat meer gedaan en ook vandaag heeft hij weer meer gedaan dan gister. Het is kijken of hij inzetbaar is zondag. Milan Hilderink is inmiddels weer helemaal fit en inzetbaar."

'Open wedstrijd'

Robbemond verwacht een lastig duel op bezoek bij de huidige nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie: "Almere City FC is een club die de laatste jaren een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zowel qua organisatie als qua budget. Hun doel is ook om op korte termijn te promoveren. Ze zijn wat moeizaam en wisselvallig gestart aan het seizoen, maar hebben ook niet in alle wedstrijden gekregen waar ze recht op hadden. Al onze wedstrijden zijn lastig, dat geldt ook voor dit duel. Zij hebben genoeg kwaliteiten. Het wordt een open wedstrijd, met twee teams die graag die wedstrijd willen winnen."

Vol uitvak

De Graafschap wordt in Flevoland voor de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd gesteund door een uitverkocht uitvak. Het bezoekersvak zal met 395 Superboeren uitstekend gevuld zijn. Robbemond is onder de indruk van de steun van de supporters: "Dat is fantastisch. Als je ziet wat voor spandoek zij maken en wat voor feest het wordt. Daarin zijn we echt uniek als club."

Almere City FC - De Graafschap is zondag live te volgen via ESPN. Ook via Twitter en Instagram doen wij verslag.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
29
okt.
20:00
uur
ADO Den Haag
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner