U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wil goed beginnen aan wedstrijdenserie


De Graafschap wil goed beginnen aan wedstrijdenserie

De Graafschap wil vrijdagavond een reeks van drie wedstrijden in acht dagen goed starten bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Reinier Robbemond trapt om 20.00 uur af in het Covebo Stadion - De Koel tegen de Venlonaren, vergezeld door een vol uitvak met Achterhoekse supporters.

'Bijna alle punten in eigen huis gehaald'

“We kijken naar de serie van aanstaande week, waarin ons drie zware wedstrijden wachten”, aldus Robbemond donderdagmiddag. “VVV is een tegenstander die bijna alle punten die ze hebben gehaald, in eigen huis hebben gehaald.” De Dordtse oefenmeester geeft aan dat hij verwacht dat de Venlonaren de fysieke duels niet zullen schuwen. “Ze komen graag in de één-tegen-één-situaties. Op die manier willen ze zich in de wedstrijd vechten. Het is aan ons om het spel dat we willen spelen goed uit te voeren en onder de druk uit te komen. Op die manier kunnen wij onze eigen kansen creëren.”

'Moeten we nog aan werken'

Vorige week beloonde Robbemond Devin Haen, product van de eigen jeugdopleiding, met zijn eerste basisplaats. “Dat was geen makkelijk duel voor hem, ook omdat we hem eigenlijk te weinig in stelling hebben gebracht.” Volgens de hoofdtrainer ligt hem daar de crux voor zijn ploeg: “We creëren kansen genoeg in de wedstrijd, maar ons rendement is nog niet hoog genoeg. Dat ligt niet altijd aan diegene die de kans krijgt, maar ook hoe wij hem in stelling brengen of op welk moment we hem inspelen. Daar moeten we nog echt aan werken.”

'Laat zien hoe de club leeft'

Opnieuw zal de ploeg van Robbemond worden gesteund door veel Achterhoekse supporters. Het doet hem goed: “Het laat zien hoe deze club leeft. Dat zegt iets over hoe dicht onze supporters bij de club staan. Dat wordt door iedereen binnen de staf en selectie enorm gewaardeerd.”

Het duel tussen VVV-Venlo en De Graafschap is live te volgen via Twitter en Instagram.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
10
dec.
20:00
uur
Helmondsport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner