U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wil de volle buit weer pakken bij FC Dordrecht


De Graafschap wil de volle buit weer pakken bij FC Dordrecht

De Graafschap wil vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht, na twee wedstrijden zonder overwinning, weer de volle buit pakken. De ploeg van trainer Reinier Robbemond trapt om 20.00 uur af in het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Geen supporters

Wederom zal De Graafschap spelen zonder de trouwe support van de eigen aanhangers, tot teleurstelling van Robbemond: “Je wil graag dat je supporters erbij zijn, daar voetbal je uiteindelijk voor”, legt de oefenmeester uit. “Aan de andere kant heb je geen garanties dat supporters na deze periode van drie wedstrijden wél weer welkom zijn. Ik denk niet dat je dan nog een keer alles kunt verzetten. Dan ligt een scenario als dat van twee jaar geleden, waarin het seizoen niet uitgespeeld wordt, op de loer. Maar uiteindelijk wil je voor een vol stadion spelen, dat is duidelijk.”

Mees Kaandorp in de selectie

In aanloop naar het treffen met FC Dordrecht heeft Reinier Robbemond weer de beschikking over Mees Kaandorp, die voor het eerst sinds half september weer bij de selectie zit. “Mees raakte geblesseerd in dezelfde wedstrijd als Danny Verbeek, bij Jong AZ. Dat was een vervelende situatie voor hem, omdat hij na het uitvallen van Danny zijn kans zou kunnen pakken. Maar hij raakte zelf geblesseerd.” Robbemond moet nog een slag om de arm houden voor wat betreft de inzetbaarheid van aanvaller Giovanni Korte: “Hij heeft wat last van een rib door een overtreding in de wedstrijd tegen Sc Telstar. Het is nog even kijken of hij kan spelen.”

Fortes en Haen ook terug

Naast de inzetbaarheid van Kaandorp kan de Dordtenaar ook weer een beroep doen op (jeugd)internationals Jeffry Fortes en Devin Haen. “Jeffry was vandaag voor het eerst terug op de club en Devin was gister al terug”, aldus Robbemond. “Elke voetballer wil altijd spelen, het is aan ons om daar een weloverwogen beslissing op te nemen. Hoeveel hebben ze gespeeld in de interlands en wat heeft het reizen met ze gedaan? Dat zijn allemaal facetten waar je uiteindelijk rekening mee houdt.”

FC Dordrecht – De Graafschap is vrijdagavond te volgen via onze Twitter- en Instagrampagina.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
10
dec.
20:00
uur
Helmondsport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner