U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verslaat reserves VVV-Venlo in oefenduel: 1-4


De Graafschap heeft woensdagmiddag een 1-4 oefenzege geboekt op het reserveteam van VVV-Venlo. Erik Bakker, Jordy Tutuarima, Stef Nijland en Jordy Thomassen scoorden namens de Superboeren, bij VVV trof Martin Samuelsen doel.

1-1 bij rust

De Doetinchemmers speelden voornamelijk met dezelfde spelers die afgelopen zaterdag in de basis stonden tegen PSV. Mohamed Hamdaoui begon ook en verving Youssef El Jebli. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong, nadat Sven Nieuwpoort nét te laat was en Martin Samuelsen oog-in-oog met Hidde Jurjus raak schoot: 1-0. Vlak voor rust maakte Erik Bakker uit een hoekschop de 1-1.

Verdiende oefenzege

Na rust speelde De Graafschap beter dan VVV en maakte Jordy Tutuarima - na een prachtige aanval - de 1-2. Invaller Stef Nijland schoot een kwartier voor tijd een vrije trap tegen de touwen en zette de marge op twee. De middenvelder kreeg even later opnieuw een goede kans, maar raakte de bal verkeerd. Jordy Thomassen scoorde wel: 1-4.

Reactie Sandor van der Heide

Henk de Jong ontbrak in Venlo vanwege scoutingswerk in het buitenland. Assistent-trainer Sandor van der Heide was redelijk tevreden met de overwinning op de reserves van VVV-Venlo. "We hadden het in de eerste helft onder controle, maar ik was niet helemaal tevreden over het spel. We hielpen elkaar goed, maar moeten beter verdedigen om ballen af te pakken en niet alleen tegen te houden. Dat moest fanatieker", zei Van der Heide.

"Kunnen meer creëren"

In de tweede helft werd het krachtsverschil ook in de score zichtbaar. Van der Heide: "We kunnen meer kansen creëren als de eindpass nóg beter is. Nu hadden we de overhand en speelden we goed positiespel, maar als de eindpass ontbreekt stopt een aanval. Daar kunnen we ons verder in verbeteren."

VVV-Venlo - De Graafschap: 1-4

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Martin Samuelsen (11.), 1-1 Erik Bakker (38.), 1-2 Jordy Tutuarima (59.), 1-3 Stef Nijland (75.), 1-4 Jordy Thomassen (90.).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu (60. Abena), Straalman, S. Nieuwpoort (46. Van de Pavert), L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen (60. Vet), Hamdaoui (60. Nijland), Bakker (60. Van Mieghem); Narsingh (77. Bakker) en Serrarens (46. Thomassen).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner