​De Graafschap wint met 0-5 van tweedeklasser Winterswijk


​De Graafschap wint met 0-5 van tweedeklasser Winterswijk

De Graafschap heeft ook van FC Winterswijk gewonnen. Onder het toeziend oog van ruim 2.000 toeschouwers wonnen de manschappen van Jan Vreman met 0-5 van de tweedeklasser. Twee goals kwamen op naam van Tom Klein Kranenberg en Shant Bedrosian. Justin de Zwart maakte een eigen doelpunt.

Kleine ruimtes

Na vier overwinningen en één nederlaag werd een bezoek gebracht aan het fraaie Sportpark Jaspers van Winterswijk. Aldaar was het eenrichtingsverkeer. De Graafschap had echter moeite om in de kleine ruimtes tot grote, uitgespeelde kansen te komen en bovenal om die te benutten. Winterswijk kreeg één kans in de persoon van Dimitri Dekker, die uiteindelijk strandde in het zicht van de haven. De Graafschap kwam tien minuten voor rust op 0-1 via Klein Kranenberg, die na een mooie één-twee geen fout maakte.

Verzet gebroken

In de tweede helft duurde het twintig minuten voordat het verzet van Winterswijk definitief brak. Na 72 minuten tikte Bedrosian de 0-2 binnen en niet veel later werd het door Klein Kranenberg 0-3 voor De Graafschap. In deze fase van de wedstrijd ging het hard qua goals; twaalf minuten voor tijd kopte De Zwart de bal in eigen goal voor de 0-4. Als slotakkoord schoot Bedrosian vanaf zestien meter de 0-5 tegen de touwen. Dat was ook de eindstand.

Reactie Jan Vreman

"In de eerste helft hadden we moeite er voetballend doorheen te komen. De ruimtes waren klein, we speelden constant op hun helft. Maar kwamen er niet doorheen en konden de schaarse momenten die we kregen niet benutten. Het lukte net niet. Na iets meer dan een uur vielen er ruimtes. Dat zie je tegen alle amateurclubs terug. In de Eredivisie zullen we niet zoveel op de helft van de tegenstander spelen, worden de ruimtes groter", oordeelde Vreman na afloop.

01-IMG_7857.jpg

FC Winterswijk - De Graafschap 0-5

Doelpuntenmakers: 0-1 Tom Klein Kranenberg (35'), 0-2 Shant Bedrosian (72'), 0-3 Tom Klein Kranenberg (76'), 0-4 Justin de Zwart (78', e.d.), 0-5 Shant Bedrosian (85')

Opstelling De Graafschap eerste helft: Eric Verstappen; Nathaniel Will, Bart Straalman, Robin Pröpper, Thijs Bouma; Tom Klein Kranenberg, Bryan Smeets, Vincent Vermeij, Andrew Driver; Erik Quekel en Oguzhan Sahin.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Eric Verstappen; Niek van den Berg, Bart Straalman (60' Tim Linthorst), Mart Raterink, Cas van der Wal; Tom Menting, Mart de Jong, Youssef El Jebli, Shant Bedrosian; Osama Ben Kaddour en Tom Klein Kranenberg.

IMG_7746.jpg

IMG_7750.jpg

IMG_7766.jpg

IMG_7820.jpg

IMG_7831.jpg

IMG_7912.jpg

IMG_7936.jpg

IMG_7955.jpg

IMG_8025.jpg

IMG_8081.jpg

IMG_8104.jpg

IMG_8147.jpg

IMG_8170.jpg

IMG_8180.jpg

IMG_8266.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht