De Graafschap verslaat Roda JC Kerkrade met 1-0

De Graafschap heeft zaterdag in Delden een 1-0 oefenzege geboekt op Roda JC Kerkrade. De formatie van trainer Adrie Poldervaart was te sterk voor de Limburgers en scoorde in de tweede helft via Camiel Neghli.

Wel kansen, geen goals

De Graafschap begon met bijna dezelfde elf spelers als vorige week zaterdag tegen FC Utrecht aan het besloten oefenduel met de Limburgers. Alexander Büttner en Siem de Jong bleven uit voorzorg aan de kant en werden vervangen door Xandro Schenk en Hicham Acheffay. Roda JC werd na vier minuten gevaarlijk via Xian Emmers, die vanaf randje zestien uithaalde. Hidde Jurjus pareerde zijn inzet echter goed. Even later schoot Bryan Limbombe een vrije trap hard op de paal. De Limburgers bleven in het eerste kwart de bovenliggende ploeg, terwijl De Graafschap via Acheffay ruim over schoot. Een uitstekende aanval na dertig minuten leverde bijna een goede kans voor Danzell Gravenberch op, maar de spits werd net niet bereikt. In de veertigste minuut kreeg voormalig Superboer Rody de Boer de bal niet goed weg en stond hij te ver voor zijn doel. De poging van Acheffay van ver belandde over de goal van Roda JC. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van Roda, dat via Mohamed Mallahi probeerde te scoren. Jurjus ving zijn inzet eenvoudig.

Sterke tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft wisselden de Superboeren eenmaal; Başar Önal kwam in de ploeg voor Acheffay. De Graafschap kwam goed uit de kleedkamer in het tweede bedrijf. Een prima aanval over de linkerkant via Rio Hillen en Giovanni Korte kwam terecht bij Neghli. Hij haalde uit, maar schoot tegen Gravenberch aan waardoor er geen dreiging ontstond. Een paar minuten later was het wél raak. Oog-in-oog met De Boer rondde Neghli een goede aanval doeltreffend af: 1-0. Hillen had de 2-0 op zijn schoen, maar kreeg de bal niet over De Boer heen. Tien minuten voor het einde kreeg Gravenberch de bal op een presenteerblaadje van invaller Devin Haen, maar de spits kon niet goed afdrukken. Zodoende won De Graafschap met 1-0 van de Limburgers, die we dit seizoen ook in de Keuken Kampioen Divisie tegenkomen. Aanstaande maandag komen de spelers die vandaag niet of nauwelijks speelden in actie tegen het Griekse Atromitos. Het oefenduel, dat wordt gespeeld op Sportpark Zuid in Aalten, begint om 14.00 uur.

De Graafschap - Roda JC Kerkrade: 1-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Camiel Neghli (54.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten (80. Lammers), Fortes, Schenk, Hillen (80. Baas); Bouihrouchane (70. Schuurman), Acheffay (46. Önal), Brittijn; Neghli (86. Yadir), Gravenberch (80. Lukassen) en Korte (70. Haen).

Opstelling Roda JC Kerkrade: De Boer; Reith, Röseler (86. Lambrix), Joppen, Douglas (60. Barak); Bouchouari (72. Takidine), Emmers (86. Mayer), Sieben (60. Mpie); Mallahi (68. Ouaissa), Vente en Limbombe.