De Graafschap verslaat FC Dordrecht en wint vierde uitduel op rij

De Graafschap heeft zaterdag drie punten binnengesleept op bezoek bij FC Dordrecht. Tegen de Schapenkoppen wonnen de mannen van trainer Mike Snoei met 0-2 door doelpunten van Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens. Door de overwinning is De Graafschap voor minimaal één dag de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Hamdaoui en tweemaal lat

De Graafschap begon met een iets andere basiself dan afgelopen woensdag in het verdiend gewonnen thuisduel met NAC Breda (1-0). Roland Baas startte in plaats van Jordy Tutuarima en Joey Konings begon voor Daryl van Mieghem. De Superboeren begonnen met aanvallende intenties tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie en kwamen al na tien minuten op een 0-1 voorsprong door Hamdaoui, die de bal bij de tweede paal prima binnenschoot. Na een goedlopende aanval via Seuntjens, Johnatan Opoku en Julian Lelieveld, die de bal prima aflegde op de aanstormende Hamdaoui. Even later kopte Opoku naast uit een voorzet van Konings en schoot Seuntjens over nadat Baas de bal voorgaf.

Opoku kreeg na een kwart wedstrijd wéér een goede kans na een hoekschop, ware het niet dat zijn verwoestende knal vanaf randje zestien uiteen spatte op de lat. Na iets meer dan een halfuur spelen beet FC Dordrecht voor het eerst serieus van zich af. Gianni dos Santos gaf de bal voor en Arsenio Valpoort mikte vervolgens net naast. Vlak voor de rust dook wederom Opoku gevaarlijk op voor het doel en wéér mikte hij op de lat, deze keer na een prima aanval via Baas en Hamdaoui. De Graafschap ging zodoende met een 0-1 stand de rust in.

Seuntjens beslissend

Aan het begin van de tweede helft kwam Giannis Mystakidis in de ploeg voor Hamdaoui. De Graafschap had het lastiger in de tweede helft. Mystakidis liet twee keer van zich spreken in de openingsfase. Eerst kon hij uithalen na een pass van Opoku, maar het schot werd geblokt en korte tijd later pareerde Dordt-doelman Anthony Swolfs een schot van de Griek. FC Dordrecht liet zo nu en dan ook van zich spreken. Gevaarlijker dan een schot van Valpoort na een uur spelen werd het echter niet. Enkele minuten later schoot Elmo Lieftink van ver maar net naast en zag Seuntjens een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel.

Zo'n twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg zijn beste kans nadat Bradley Vliet een voorzet gaf en Julius Bliek naast kopte. De Graafschap had moeite met het creëren van kansen, maar in de 77ste minuut besliste het de wedstrijd definitief bij een penalty na een overtreding op Jesse Schuurman in het strafschopgebied. Seuntjens mocht vervolgens achter de bal gaan staan en schoot koelbloedig binnen: 0-2. In de slotfase van de reguliere speeltijd had Opoku er nog 0-3 van kunnen maken. De middenvelder schoot een vrije trap snoeihard op het doel van Swolfs, maar de Dordtse goalie voorkwam met een uitstekende redding een doelpunt en zodoende bleef het bij 0-2. De Graafschap boekte zo zijn vierde uitoverwinning op een rij en staat nu eerste in de competitie met één punt voorsprong op Almere City FC, dat zondagavond om 20:00 uur in actie komt tegen SC Cambuur.

"We begonnen goed, met veel energie"

"Ik ben tevreden na deze overwinning in Dordrecht. We hadden er meer uit kunnen halen en onszelf beter kunnen belonen. Dat zat erin, zeker als je ziet hoe we de eerste tien minuten speelden. We begonnen goed, met veel energie en een lekkere goal. Dan verwacht je daarna meer, maar dat viel tegen. Ook in de tweede helft was het belangrijk om een tweede doelpunt te maken, anders help je Dordrecht in het zadel", aldus Snoei. "We spelen veel wedstrijden in een korte periode, maar dat is leuk."

FC Dordrecht - De Graafschap: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Hamdaoui (10.), 0-2 Seuntjens (78.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 0

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Polley, Aktas, Bliek, Vliet; Schuurman (73. Sürmeli), Vermeulen (89. Vicario), Jansen (80. Musaba); Dos Santos, Agrafiotis en Valpoort © (73. Parks).

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Opoku, Schuurman; Konings (67. Dekker), Seuntjens © (82. Van Heertum) en Hamdaoui (46. Mystakidis).

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Vliet (34.), Valpoort (50.), Sürmeli (85.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (30.)