De Graafschap verslaat Excelsior op overtuigende wijze met 3-1

De Graafschap heeft vrijdagavond de zevende competitiewedstrijd op overtuigende wijze gewonnen van Excelsior. In eigen huis werd het 3-1 tegen de Rotterdammers. Jasper van Heertum, Joey Konings en Elmo Lieftink maakten de doelpunten namens de Superboeren.

Sterke eerste helft

Trainer Reinier Robbemond miste enkele spelers, waaronder Ted van Pavert, Johnatan Opoku en Danny Verbeek. Daarom begonnen Jeffry Fortes, Jesse Schuurman en Hicham Acheffay vanaf de eerste minuut. Op een sfeervolle De Vijverberg was de thuisploeg het meest dreigend, onder meer via basisdebutant Acheffay. Dekker schoot in de achtste minuut net naast de goal van Excelsior-doelman Stijn van Gassel. De druk van de Superboeren hield vervolgens aan, terwijl Excelsior er nauwelijks aan te pas kwam. Acht minuten voor de rust was Elmo Lieftink dicht bij de 1-0, alleen bracht Van Gassel wederom redding. Acheffay schoot even later opnieuw op doel en weer bleek de Excelsior-keeper een sta-in-de-weg. Giovanni Korte schoot vlak voor het rustsignaal de bal ruim over.

Prachtige goals na rust

Na rust kwam Philip Brittijn in de ploeg voor Rick Dekker. In de 51e minuut viel de meer dan terecht 1-0. Na een hoekschop belandde de bal bij Van Heertum, die zijn inzet achter Van Gassel zag eindigen. De eerste echte kans voor Excelsior leverde direct een goal op. Marouan Azarkan zocht de combinatie met Thijs Dallinga, kreeg de bal terug en schoot 'm in de verre hoek. In de 67e minuut zorgde Konings voor een nieuwe voorsprong, toen hij met een handig wippertje Van Gassel verschalkte. Dertien minuut voor het einde volgde de beslissing van de wedstrijd: Liefink schoot een vrije trap op heerlijke wijze in de kruising. Julian Lelieveld en Danzell Gravenberch maakten bijna de 4-1, maar die viel helaas niet meer. Na afloop vierden de spelers een lekker feestje met onze supporters, die vanavond zorgden voor een fantastische sfeer. Op naar Jong FC Utrecht-thuis, volgende week vrijdag om 20:00 uur op De Vijverberg.