De Graafschap verliest van PSV na goede tweede helft

De Graafschap heeft op bezoek bij PSV een 4-2 nederlaag geleden. Na een matige eerste helft volgde een sterke tweede helft van de Superboeren. Daarin scoorden Ted van de Pavert en Bart Straalman. Een stunt leverde het niet op, want PSV had voor rust al ruim afstand genomen.

Moeizaam voor rust

In de eerste helft had De Graafschap het bijzonder lastig, ook al kwam de ploeg van Jan Vreman het eerste kwartier zonder kleerscheuren door. Jorrit Hendrix raakte overigens wel de lat. Hidde Jurjus moest daarna vaak in actie komen om PSV diverse malen van scoren af te houden. Zo redde hij onder meer op een knal van Santiago Arias. Nadat Cas Peters in het zicht van de haven strandde, maakte PSV na zeventien minuten de openingstreffer. Door een snelle tegenstoot via Andres Guardado en Luciano Narsingh dook oud-Graafschapper Luuk de Jong ineens op voor Jurjus. In eerste instantie redde de goed keepende doelman, maar De Jong mikte daarna raak: 1-0.

Jurjus houdt er veel uit

Jurjus redde vervolgens op pogingen van diezelfde De Jong en Arias, waarna ook Narsingh de keeper niet kon passeren. Na een halfuur ging Kristopher Vida naar de grond in de PSV-zestien, maar arbiter Björn Kuipers gaf geen strafschop. Direct daarna wist Davy Pröpper, de man van de vermeende overtreding op Vida, met een verdekt schot voor de 2-0 te zorgen. Niet veel later kreeg PSV wel een strafschop nadat De Jong door Robin Pröpper, het broertje van Davy, werd vastgehouden. Maar weer was Jurjus de grote sta-in-de-weg; hij pakte de pingel. Voor rust maakte Narsingh alsnog de 3-0.

{asset:15267:url}

3-6 in gedachten

De Graafschap moest zich, evenals in de thuiswedstrijd van eerder dit seizoen (3-6), herpakken in de tweede helft. Het kwam ook meer voor de goal van Jeroen Zoet, die werd getest door Cas Peters. Nadat Jurjus een inzet van PSV-invaller Gaston Pereiro onschadelijk had gemaakt, probeerde De Graafschap het weer. Halverwege de tweede helft belandde Ted van de Pavert in de zestien en na een geniale pass van Andrew Driver schoot de verdediger hard raak: 3-1.

Goals De Graafschap

In de slotfase zetten de manschappen van Vreman nog een keertje aan en met resultaat, want Bart Straalman schoot via een PSV-been vanuit de tweede lijn de 3-2 binnen. Ineens zat er een stunt in, maar PSV besliste het duel vijf minuten voor tijd. Pereiro zorgde koel voor de 4-2 en voor een nederlaag van De Graafschap, dat een goede tweede helft speelde. Dat biedt hoop.

{asset:15268:url}

PSV - De Graafschap 4-2

Arbiter Björn Kuipers | Toeschouwers: 32.500

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Luuk de Jong (17’), 2-0 Davy Pröpper (31’), 3-0 Luciano Narsingh (44’), 3-1 Ted van de Pavert (67’), 3-2 Bart Straalman (80’), 4-2 Gaston Pereiro (85’)

Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Nicolas Isimat-Mirin, Hector Moreno (62’ Jetro Willems); Jorrit Hendrix, Andres Guardado (82’ Stijn Schaars), Davy Pröpper; Luciano Narsingh, Luuk de Jong en Jürgen Locadia (62’ Gaston Pereiro).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Çiçek; Kristopher Vida, Lion Kaak (71’ Mark Diemers), Bryan Smeets (81’ Youssef El Jebli), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (58’ Nathan Kabasele).