U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verliest return bij FC Eindhoven (3-1)


De Graafschap verliest return bij FC Eindhoven (3-1)

De Graafschap heeft vrijdagavond de return tegen FC Eindhoven in de eerste ronde van de play-offs om promotie verloren en speelt daardoor ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In het Jan Louwers Stadion werd er met 3-1 verloren. Alle vier de doelpunten vielen in de eerste helft. Eindhoven kwam eerst op 1-0 via Justin Ogenia, waarna Kaandorp al snel voor de 1-1 tekende. Daarna bepaalden Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers de eindstand op 3-1.

Ruime achterstand

Na een geweldige sfeeractie vanuit het uitvak - waarin 450 Superboeren zorgden voor een fantastische steun - kwam het eerste schot van de wedstrijd van Johnatan Opoku, die startte in plaats van Philip Brittijn. De openingstreffer werd echter gemaakt door de thuisploeg, die al na tien minuten scoorde via Ogenia. Even later was Ted van de Pavert dicht bij de gelijkmaker, maar uit een vrije trap van Mees Kaandorp werkte de aanvoerder de bal net naast. De 1-1 liet gelukkig niet snel op zich wachten, aangezien een prima aanval van De Graafschap werd bekroond met een doelpunt. Via Jeffry Fortes, Camiel Neghli en Opoku kwam de bal terecht bij Kaandorp. De rechtsbuiten schoot eenvoudig binnen (1-1). Na driekwart wedstrijd maakte Brym er 2-1 van, toen hij uit vrijstaande positie de bal achter Hidde Jurjus schoot. Amper twee minuten later scoorde Eindhoven opnieuw; Sleegers rondde knap af en tekende voor de 3-1. Sam Hendriks was vijf minuten voor rust dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door een Eindhovens been.

Geen terugkomst

De eerste poging na rust kwam van Eindhoven, dat via Sleegers op doel schoot (eenvoudige redding Jurjus). Giovanni Korte probeerde vervolgens tot twee keer toe Nigel Bertrams te verschalken, maar beide pogingen waren een makkelijke prooi voor de Eindhovense keeper. Na een uur spelen besloot trainer Jan Vreman twee wijzigingen door te voeren om iets te forceren: Danzell Gravenberch en Elmo Lieftink kwamen in de ploeg voor Hendriks en Kaandorp. Vlak na zijn invalbeurt probeerde Gravenberch het met een knal van ver, maar zijn schot werd in de kiem gesmoord. Aan de andere kant kwam Eindhoven er gevaarlijk uit, ware het niet dat het schot van Brym een eenvoudige prooi was voor Jurjus. Fortes was daarna op zijn beurt dicht bij een treffer, maar hij kopte over. De Graafschap werd korte tijd later na een goede aanval dreigend via Neghli. Bertrams lag echter goed in de weg en voorkwam de 3-2. In de tegenstoot pareerde Jurjus met zijn voet een inzet van Sleegers. De Graafschap probeerde het daarna nog steeds, maar Bertrams haalde een poeier van Neghli uit zijn doel. Uiteindelijk kwam Korte in de slotfase nog tot een schot. De buitenspeler schoot echter in het zijnet. Verder kwam De Graafschap niet meer waardoor de Superboeren ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen.

FC Eindhoven - De Graafschap: 3-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Justin Ogenia (10.), 1-1 Mees Kaandorp (16.), 2-1 Charles-Andreas Brym (22.), 3-1 Joey Sleegers (24.)

Arbiter: Van der Laan | Toeschouwers: 4.200

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Amevor ©, Peijnenburg, Seedorf, Ogenia (77. Bogaers); Brym (77. Janssen), De Keersmaecker, Verreth (82. Oostenbrink); Van der Sande en Sleegers.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Fortes; Opoku, Schuurman (83. Brittijn), Neghli (83. Konings); Kaandorp (61. Lieftink), Hendriks (61. Gravenberch) en Korte.

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Brym (29.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Heertum (29.), Lelieveld (31.), Korte (74.)

Rode kaart(en) FC Eindhoven:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Erve Asito, Almelo

Logo heracles
vr
07
okt.
20:00
uur
Degraafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner