De Graafschap verliest op De Vijverberg van sc Heerenveen

De Graafschap heeft zaterdagavond met 0-5 van sc Heerenveen verloren. De Friezen scoorden voor rust viermaal op De Vijverberg. Sam Lammers mikte de eerste twee treffers achter Hidde Jurjus, waarna ook Michel Vlap tweemaal scoorde. In de slotfase zette Jizz Hornkamp de eindstand (0-5) op het scorebord.

Geen wijzigingen in basiself

De Graafschap begon met dezelfde elf namen als vorige week tegen Willem II (2-1 winst). Dat betekende dat Myenty Abena samen met Bart Straalman het centrale duo vormde. Bij de tegenstander zat Filip Bednarek, de afgelopen seizoenen keeper van de Superboeren, op de bank. Hij werd voor de wedstrijd bedankt voor bewezen diensten. In de eerste tien minuten van het duel kreeg zowel Lammers als Stef Nijland een kans.

Heerenveen slaat toe

Na de twintigste minuut nam Heerenveen het heft stevig in handen en dat resulteerde in de 0-1 van Lammers. De spits schoot vanuit de tweede lijn met links de bal hoog over Jurjus. Vlak na de openingstreffer moest De Graafschap opnieuw een flinke tik incasseren. Lammers lepelde de 0-2 op het scorebord, nu op aangeven van Arber Zeneli, die werkelijk over het veld dartelde.

Voor rust 0-4

Het lukte De Graafschap niet om de wedstrijd te kantelen, want in de 36e minuut kon Heerenveen vrij oversteken via Zeneli. Hij lanceerde Vlap, die de 0-3 langs Jurjus schoot. Daar bleef het voor rust niet bij; Vlap maakte op aangeven van Yuki Kobayashi ook de 0-4. In de rust greep Henk de Jong in en zette hij een 3-5-2-formatie neer, met Javier Vet als invaller.

Rood Bakker en 0-5

De tweede helft begon echter niet goed voor de Superboeren, omdat Erik Bakker rood kreeg. Hij hield Vlap volgens arbiter Danny Makkelie vast. Vervolgens gebeurde een halfuur heel weinig in Doetinchem. Vlap kreeg in de slotfase de kans op zijn derde, maar stuitte op Jurjus. Invaller Jizz Hornkamp bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-5.

{asset:32093:url}

{asset:32094:url}