De Graafschap verliest op De Vijverberg van sc Heerenveen


De Graafschap verliest op De Vijverberg van sc Heerenveen

De Graafschap heeft zaterdagavond met 0-5 van sc Heerenveen verloren. De Friezen scoorden voor rust viermaal op De Vijverberg. Sam Lammers mikte de eerste twee treffers achter Hidde Jurjus, waarna ook Michel Vlap tweemaal scoorde. In de slotfase zette Jizz Hornkamp de eindstand (0-5) op het scorebord.

Geen wijzigingen in basiself

De Graafschap begon met dezelfde elf namen als vorige week tegen Willem II (2-1 winst). Dat betekende dat Myenty Abena samen met Bart Straalman het centrale duo vormde. Bij de tegenstander zat Filip Bednarek, de afgelopen seizoenen keeper van de Superboeren, op de bank. Hij werd voor de wedstrijd bedankt voor bewezen diensten. In de eerste tien minuten van het duel kreeg zowel Lammers als Stef Nijland een kans.

Heerenveen slaat toe

Na de twintigste minuut nam Heerenveen het heft stevig in handen en dat resulteerde in de 0-1 van Lammers. De spits schoot vanuit de tweede lijn met links de bal hoog over Jurjus. Vlak na de openingstreffer moest De Graafschap opnieuw een flinke tik incasseren. Lammers lepelde de 0-2 op het scorebord, nu op aangeven van Arber Zeneli, die werkelijk over het veld dartelde.

Voor rust 0-4

Het lukte De Graafschap niet om de wedstrijd te kantelen, want in de 36e minuut kon Heerenveen vrij oversteken via Zeneli. Hij lanceerde Vlap, die de 0-3 langs Jurjus schoot. Daar bleef het voor rust niet bij; Vlap maakte op aangeven van Yuki Kobayashi ook de 0-4. In de rust greep Henk de Jong in en zette hij een 3-5-2-formatie neer, met Javier Vet als invaller.

Rood Bakker en 0-5

De tweede helft begon echter niet goed voor de Superboeren, omdat Erik Bakker rood kreeg. Hij hield Vlap volgens arbiter Danny Makkelie vast. Vervolgens gebeurde een halfuur heel weinig in Doetinchem. Vlap kreeg in de slotfase de kans op zijn derde, maar stuitte op Jurjus. Invaller Jizz Hornkamp bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-5.

01-BDM3240.JPG

02-BDM3258.JPG

Reactie De Jong: "Vervelende avond"

Trainer De Jong was na afloop niet te spreken over het vertoonde spel en baalde van de forse nederlaag. "Het was een vervelende avond, dat is duidelijk. Het eerste gedeelte ging nog en ik voelde op dat moment: 'als we een punt halen, dan is dat heel goed'. Na de 1-0 stortte het echter in. We werden overlopen en Heerenveen was op alle posities in het voordeel. We hadden bijvoorbeeld geen antwoord op de snelle acties vanaf links. We hadden er afspraken over gemaakt, maar hebben ons er niet aan gehouden", vertelde De Jong na afloop.

"Schade beperkt houden"

De Jong zag een duidelijk kwaliteitsverschil tussen beide ploegen en wilde in de tweede helft de schade beperkt houden. "Heerenveen was op alle vlakken beter, zeker voor de rust. In de tweede helft hebben we ervoor gekozen om de schade beperkt te houden. We begonnen met 5 verdedigers, want anders wordt het 0-10. We konden weinig creëren, maar dit is wat het nu is. De ene keer winnen we en zijn we heel wat en de andere keer verliezen we. Wel respect voor Bart Straalman, die gewoon speelt met een schouderblessure. Verder is het even gemankeerd nu, maar het wordt ook weer beter. Het voelt heel vervelend nu, maar dit is de realiteit. We zetten de schouders eronder en gaan gewoon weer verder", aldus De Jong.

Henk-de-Jong-GRAhee.jpg

De Graafschap - sc Heerenveen 0-5

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 12.102

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Sam Lammers (25.), 0-2 Sam Lammers (28.), 0-3 Michel Vlap (36.), 0-4 Michel Vlap (40.), 0-5 Jizz Hornkamp (88.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Abena, Straalman, Tutuarima; Bakker, Nijland (69. Hamdaoui), Olijve; Van Mieghem (74. Burgzorg), Thomassen (46. Vet) en El Jebli.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Hoegh, Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap (81. Van Amersfoort), Thorsby (74. Kongolo); Kobayashi, Lammers (87. Hornkamp) en Zeneli.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) sc Heerenveen:

Rode kaart(en) De Graafschap: Bakker (51.)

Rode kaart(en) sc Heerenveen:

Bijzonder:

03-IMG_4071.jpg

04-IMG_4106.jpg

05-IMG_4111.jpg

06-BDM3059.JPG

07-BDM3083.JPG

08-BDM3109.JPG

09-IMG_4136.jpg

10-BDM3178.JPG

12-IMG_4253.jpg

13-img-0189.JPG

14-BDM3332.JPG

15-BDM3426.JPG

16-IMG_4306.jpg

17-IMG_4441.jpg

18-BDM3555.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht