De Graafschap verliest op De Vijverberg van PEC Zwolle

De Graafschap heeft zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015/'16 verloren. PEC Zwolle was in stadion De Vijverberg te sterk: 0-3. De doelpunten werden gemaakt door Wouter Marinus, Bart van Hintum en Sheraldo Becker.

Prachtige grasmat

De prachtige nieuwe, fonkelnieuwe groene grasmat op De Vijverberg was vlak voor aanvang amper meer zichtbaar. Het vuurwerk dat werd ontstoken zorgde voor een flink rookgordijn, waardoor de wedstrijd iets later begon dan gepland. De manschappen van Jan & Jan begonnen voortvarend aan het eerste thuisduel van het seizoen, PEC kwam er niet echt aan te pas. Na zestien minuten incasseerde De Graafschap echter een flinke tegenvaller, want Dean Koolhof moest met een ogenschijnlijk zware blessure per brancard het veld verlaten.

Beste kans De Graafschap

Voor rust kregen beide teams niet heel veel kansen. PEC beperkte zich tot schoten vanuit de tweede lijn en was schoot via Lars Veldwijk, Wouter Marinus, Ben Rienstra en Queensy Menig tot vier keer toe naast. De Graafschap kreeg echter de beste kans in de eerste helft. Invaller Vincent Vermeij tikte van dichtbij een voorzet van Alexander Bannink in, maar vond PEC-doelman Kevin Begois op zijn weg naar het doel. Kort daarvoor schoot Bannink al in de handen van diezelfde doelwachter en mikte aanvoerder Robin Pröpper een vrije trap over het doel.

{asset:12193:url}

PEC sterk na rust

Bij rust stond het zodoende nog 0-0. In het eerste bedrijf maakte De Graafschap een betere indruk, maar PEC begon beter aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Nathaniel Will moest het strijdtoneel al snel verlaten met een liesblessure en was de tweede uitvaller van de avond op het doornatte veld. Kort daarna ging Sheraldo Becker aan de wandel, waarna hij Marinus een opgelegde kans op de openingstreffer bood. De middenvelder maakte van dichtbij de 0-1. Na ruim een uur zetten de gasten ook de 0-2 op het scorebord. Met het nodige fortuin knalde Bart van Hintum een afgevallen bal van grote afstand in de verre hoek.

Duel gespeeld

Het werd zes minuten na de 0-2 nog erger voor De Graafschap, na een fout in de defensie. Becker pikte de bal op en had de 0-3 voor het intikken. Hij maakte geen fout: 0-3. PEC kreeg na rust veel te veel ruimte van De Graafschap, dat zelf na de derde tegentreffer gevaarlijk werd. Invaller Youssef El Jebli werd twee keer vrij voor Begois gezet, maar moest beide keren zijn meerdere erkennen in de doelman van de bezoekers. Verder dan die twee grote kansen kwam De Graafschap niet. Het eindigde in een 0-3 nederlaag. Volgende week zaterdag gaat De Graafschap op bezoek bij Roda JC Kerkrade (aanvang 18.30 uur).

{asset:12194:url}

De Graafschap - PEC Zwolle 0-3

Scheidsrechter: Allard Lindhout | Toeschouwers: 8.100

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Wouter Marinus (50'), 0-2 Bart van Hintum (61'), 0-3 Sheraldo Becker (66')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Thijs Bouma, Jan Lammers, Robin Pröpper, Nathaniel Will (50' Bart Straalman); Kristopher Vida, Bryan Smeets, Alexander Bannink, Dean Koolhof (18' Vincent Vermeij); Erik Quekel (64' Youssef El Jebli) en Nathan Kabasele.

Opstelling PEC Zwolle: Kevin Begois; Bram van Polen, Bart Schenkeveld, Thomas Lam, Bart van Hintum; Ben Rienstra, Rick Dekker (81' Abdel El Hasnaoui), Sheraldo Becker (71' Kingsley Ehizibue); Wouter Marinus, Lars Veldwijk en Queensy Menig (65' Boban Lazic).

Gele kaart(en) De Graafschap: Kabasele (81')

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Lam (90+1')