U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verliest oefenduel met Fortuna in Düsseldorf


De Graafschap verliest oefenduel met Fortuna in Düsseldorf

De Graafschap heeft dinsdagmiddag een oefenduel bij Fortuna Düsseldorf verloren. In het Paul-Janes Stadion waren de Duitsers met 3-0 te sterk.

Snel gevaar van Düsseldorf

In het prachtige trainingsstadion Paul-Janes Stadion in Düsseldorf was het eerste gevaar voor de thuisploeg. Na een voorzet vanaf de rechterkant kopte linksbuiten Benjamin Böckle, doelman Mees Bakker redde bekwaam. Zes minuten later moest Bakker opnieuw aan de bak toen rechtsback Matthias Zimmerman een gevaarlijk schot in zijn voeten had. Na 14 minuten kwamen de gastheren op voorsprong nadat Rouwen Hennings na een goede aanval van dichtbij kon binnentikken: 1-0.

Twee minuten na de openingstreffer werd De Graafschap voor het eerste gevaarlijk. Na twee scherpe voorzetten belandde de bal voor de voeten van Lion Kaak, die zijn inzet geblokt zag worden. Anis Yadir was daarna dicht bij de gelijkmaker. Na goed doorzetten had de middenvelder een leep stiftje van dichtbij in huis die op de paal eindigde.

Compleet nieuw elftal in de tweede helft

In de tweede helft verscheen De Graafschap met een compleet nieuw elftal aan de aftrap met onder meer Hidde Jurjus, Rio Hillen en Danzell Gravenberch. De Graafschap had in de beginfase van die tweede helft meer de bal en probeerde tot goede uitgespeelde kansen te komen. Ondanks het feit dat de Superboeren meer balbezit hadden was het Fortuna dat de score verdubbelde.

Na een vrije trap knikte Jordi de Wijs knap binnen in de 67ste minuut: 2-0 voor de thuisploeg. De 2-0 inspireerde de thuisploeg om het heft weer in handen te nemen en de defensie van De Graafschap onder druk te zetten. Met nog tien minuten op de klok leek Danzell Gravenberch wat terug te doen voor de Achterhoekers, maar de spits scoorde vanuit buitenspelpositie.

Een vrije trap twee minuten later viel ineens voor de voeten van Fortuna-aanvaller Karim Affo, die bij de tweede paal van dichtbij kon binnenwerken en zo de 3-0 eindstand op het bord zette.

Fortuna Düsseldorf - De Graafschap: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Rouwen Hennings (14.), 2-0 Jordi de Wijs (67.), 3-0 Karim Affo (81.)

Opstelling Fortuna Düsseldorf: Florain Kastenmeier; Zimmerman, Hoffmann, De Wijs, Böckle; Fernandes, Hendrix, Hennings; Klaus, Kownacki, Karbownik.

Opstelling De Graafschap (eerste helft): Bakker; Van der Logt, Schenk, Fortes, Büttner; Kaak, Brittijn, Yadir; Neghli, Benschop, Acheffay.

Opstelling De Graafschap (tweede helft): Jurjus; Schouten, Lammers, Hillen (86. Willemsen), Baas; Bouihrouchane, Schuurman, Kaandorp; Van der Heiden (70. Bisselink), Gravenberch, Önal.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner