De Graafschap verliest nipt van PEC Zwolle (0-1)

De Graafschap is maandagavond tegen een nipte nederlaag aangelopen. In eigen huis was koploper PEC Zwolle met 0-1 te sterk. Lennart Thy maakte al vroeg in de wedstrijd de enige treffer van de wedstrijd.

Achter bij rust

De Superboeren begonnen met dezelfde elf spelers aan het treffen met PEC Zwolle als afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht (0-4 zege). Na vier minuten haalde Davy van den Berg uit en via de lat belandde de bal in de Spinnekop. Drie minuten later was de formatie uit Zwolle opnieuw dicht bij een doelpunt, maar ditmaal bracht de paal redding voor De Graafschap. In de dertiende minuten was het wél raak, toen Thy afdrukte en zijn ploeg op 0-1 zette. Halverwege het eerste bedrijf gaf Van den Berg voor op Thy, wiens kopbal ruim over het doel van Hidde Jurjus ging. De Graafschap had het aanvallend gezien lastig en het was vooral PEC Zwolle dat dreigend werd. Na ruim een halfuur kon Ryan Thomas aanleggen, maar de middenvelder schoot een halve meter naast.

Op zoek naar de 1-1

Na rust moest De Graafschap uit een ander vaatje tappen en dat gebeurde ook. Een uitstekende hoekschop van Alexander Büttner kwam terecht bij Rio Hilen, die op doel kopte en zijn inzet van de lijn gehaald zag worden door Haris Medunjanin. Even later bracht PEC Zwolle-doelman Jasper Schendelaar redding op een diagonaal schot van Giovanni Korte. De ploeg van Richard Roelofsen kwam na rust meer in het stuk voor en vooral Camiel Neghli werd meerdere keren in de diepte gezocht. De gasten uit Zwolle kregen in de 79e minuut een goede kans om de score te verdubbelen. Medunjanin en invaller Gervane Kastaneer gingen op Jurjus af, maar onze keeper was scherp en voorkwam een doelpunt. Kansen werden er daarna niet meer gecreëerd, waardoor De Graafschap minimaal onderuit ging tegen PEC Zwolle; 0-1.

De Graafschap - PEC Zwolle: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lennart Thy (13.)

Arbiter: Kooij | Toeschouwers: 9.488

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes ©, Schenk (85. Raterink), Hillen, Büttner; Brittijn, Neghli, Kaak (63. Valencia); Korte (85. Schoppema), Haen en Önal (63. Kaandorp).

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen ©, Beelen, Kersten; Chirino (85. R. van den Berg), Van den Belt, Thomas (68. Fontana), D. van den Berg; Huiberts, Thy (73. Kastaneer) en Medunjanin (85. Landu).

Gele kaart(en) De Graafschap: Hillen (16.)

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Van den Belt (88.), Huiberts (88.)