De Graafschap verliest met 1-0 op bezoek bij Roda JC Kerkrade

De Graafschap heeft op bezoek bij Roda JC Kerkrade een minieme 1-0 nederlaag geleden. Tom Van Hyfte scoorde voor rust op aangeven van Anco Jansen de enige treffer van de wedstrijd. Roda kreeg in eigen huis de beste kansen, al kwam De Graafschap in het laatste kwart een stuk beter in de wedstrijd. Het was niet voldoende voor minimaal een punt.

Vreman en Kalezic

Met goede moed werd een bezoek gebracht aan mede-promovendus Roda JC. Dat gebeurde zonder de zwaar geblesseerde Dean Koolhof en de niet fitte Nathaniel Will. Als rechtsback startte de jarige Bart Straalman, die zijn negentiende verjaardag vierde. Op het middenveld was er plek ingeruimd voor Karim Tarfi en Alexander Bannink. Voorafgaand aan het duel stonden trainer Jan Vreman en voormalig coach Darije Kalezic gebroederlijk voor de camera's van FOX Sports, een prachtig gezicht.

Goal Van Hyfte

In Kerkrade had Roda in de eerste helft de betere kansen. Edwin Gyasi kwam er binnen zeventien minuten twee keer gevaarlijk uit. Hidde Jurjus redde beide keren. Hicham Faik, die zijn prima traptechniek voor rust etaleerde, schoot halverwege de eerste helft een vrije trap op de lat en schoot iets later vanaf zestig meter over. Roda kreeg meer kansen en verschalkte Jurjus bij de volgende doelpoging wel. Anco Jansen zette Tom Van Hyfte vrij voor de goal, waarna de middenvelder de bal in de korte hoek schoot: 1-0.

Pogingen De Graafschap

Dat was ook direct de ruststand. In de eerste helft probeerde De Graafschap het wel van afstand, maar pogingen van Bryan Smeets en Karim Karfi misten kracht en richting. Laatstgenoemde maakte het Benjamin van Leer overigens nog wel lastig met een vrije trap. Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Roda, dat via Farshad Noor van dichtbij op doel schoot. Jurjus bokste goed weg.

1-0 eindstand

De Graafschap kwam na een uur beter in de wedstrijd en begon wat kansen af te dwingen. Schoten van Bannink en Tarfi troffen het doel van Van Leer niet. De manschappen van Vreman speelden op de helft van Roda, maar Jansen kreeg namens Roda een grote kans op de 2-0. Hij schoot voorlangs. In de slotfase probeerde De Graafschap het wel, al kreeg Roda veel ruimte. Tot doelpunten kwamen beide teams niet meer: 1-0 eindstand.

Roda JC Kerkrade - De Graafschap 1-0

Arbiter: Bas Nijhuis | Toeschouwers: 13.130

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tom Van Hyfte (37')

Opstelling Roda JC Kerkrade: Benjamin van Leer; Henk Dijkhuizen, Arjan Swinkels, Gibril Sankoh, Martijn Monteyne; Farshad Noor, Royston Griffiths, Hicham Faik, Tom van Hyfte (71' Jens van Son); Anco Jansen (87' Rigino Cicilia) en Edwin Gyasi (76' Mitchel Paulissen).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Tim Linthorst (66' Jeroen Tesselaar), Thijs Bouma; Kristopher Vida, Bryan Smeets, Alexander Bannink (71' Youssef El Jebli), Karim Tarfi; Nathan Kabasele en Erik Quekel (62' Vincent Vermeij).

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Griffiths (33')

Gele kaart(en) De Graafschap: Vida (67')