U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap verliest in derde oefenduel nipt van ADO Den Haag


​De Graafschap verliest in derde oefenduel nipt van ADO Den Haag

De Graafschap heeft zaterdag het derde oefenduel van de voorbereiding afgewerkt. Op bezoek bij ADO Den Haag, waar het koel, winderig en regenachtig was, werd er nipt verloren door een rake vrije trap van Danny Bakker.

Kansen voor Ars

In de residentiestad gebeurde in de eerste helft niet heel veel. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Op een schot van afstand na richtte de thuisploeg weinig uit. Namens De Graafschap kreeg Sjoerd Ars twee kansen. Eerst knikte hij een hoekschop van Mark Diemers in het zijnet, waarna hij een pass van Jordy Tutuarima ook niet tot doelpunt kon promoveren.

ADO-goal en Abena-kopbal

Tussendoor werd er volop gewisseld door trainer Henk de Jong, die werd begroet door ongeveer twintig meegereisde supporters van de Superboeren. In de tweede helft kwam ADO op voorsprong door toedoen van Bakker. Hij schoot een vrije trap geplaatst in de verre hoek, buiten bereik van Filip Bednarek. Vlak daarna had Myenty Abena de gelijkmaker op het hoofd. In kansrijke positie kopte de verdediger over.

Geen doelpunten meer

Ondanks het feit dat de Superboeren op de tribune zich bij vlagen lieten horen, werden er weinig echte kansen meer gecreëerd door De Graafschap - en door ADO. Alleen Ludcinio Marengo kreeg nog een megakans, maar Kevin van Diermen herstelde zijn fout zelf. Daardoor bleef het bij 1-0.

Reactie Henk de Jong

"Het was een leuke oefenwedstrijd, een hele leuke tegenstander om tegen te spelen. Het systeem dat ADO speelt, gaan we in de Jupiler League veel tegenkomen. We hebben geprobeerd te voetballen en dat lukte bij vlagen heel aardig, want ADO kreeg moeilijk druk op ons. En wij zetten zelf ook goed druk, daar zijn we afgelopen week ook veel mee bezig geweest", aldus De Jong. "Voor ons een hele geslaagde middag, als we door die nederlaag heen prikken."

ADO Den Haag - De Graafschap 1-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Danny Bakker (58.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima (46. Van Overbeek), Abena, S. Nieuwpoort (71. Vreman), L. Nieuwpoort (61. Van Diermen), Driver (71. Keurntjes); Diemers (31. Klaasen), Receveur (61. Burgzorg), Serrarens (61. Diemers); Ars (61. Van den Hurk) en Van den Hurk (31. Van Mieghem). 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner