De Graafschap verliest besloten oefenduel van Heracles Almelo

De Graafschap heeft vrijdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd nipt verloren van Heracles Almelo. Op het veld van vv Zelhem werd het 3-4. Namens de Superboeren scoorden Branco van den Boomen, Mohamed Hamdaoui en Javier Vet. Daryl van Mieghem maakte - na ruim twee maanden blessureleed - zijn rentree.

Achterstand bij rust

Trainer Mike Snoei gaf onder meer Nick van den Dam, Jasper van Heertum, Roland Baas, Jesse Schuurman en Jeremy Helmer een basisplaats. In de beginfase van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en deed De Graafschap weinig onder voor de Eredivisionist uit Almelo. Het verschil werd na ruim een kwartier gemaakt, toen Joey Konings raak kopte en Silvester van der Water even later voor de 0-2 tekende. Na kansen voor Stef Nijland (schot voorlangs) en Jesse Schuurman (redding keeper) schoot Branco van den Boomen vier minuten voor rust wél raak: 1-2.

Goals Hamdaoui en Vet

Toch ging de ploeg uit Almelo rusten met een comfortabele stand van 1-4. Cyriel Dessers was twee keer trefzeker, waarbij de spits bij het tweede doelpunt slim omging met de buitenspelval. Na rust waren er minder hoogtepunten, op het sportpark van vv Zelhem. Mohamed Hamdaoui zette de Superboeren - na een prima aanval - op 2-4. Heracles was na rust minder dreigend dan in de eerste helft, terwijl De Graafschap via Van den Boomen en Ted van de Pavert nog wel dicht bij de aansluitingstreffer was. Javier Vet bracht met een geplaatst schot vanaf de zestienmeter de eindstand op het bord: 3-4.

"Oefenduel beter dan trainen"

Snoei keek na afloop verder dan alleen de uitslag. "Een oefenduel spelen is beter dan trainen, in een weekend waarin je geen competitiewedstrijd speelt. Na rust hebben we weinig kansen weggegeven en twee prima doelpunten gemaakt", aldus de oefenmeester van De Graafschap. "Daarbij ben ik ook tevreden dat we een aantal jongens, zoals Jasper (van Heertum), Jeremy (Helmer) en Daryl (van Mieghem) speelminuten konden geven. Het zijn jongens die zo meekunnen in de basis, maar de laatste weken minder aan spelen toekomen. Ook bewonderenswaardig en goed dat Daryl weer dertig minuten in z'n benen heeft."

De Graafschap - Heracles Almelo: 3-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Joey Konings (17.), 0-2 Silvester van der Water (24.), 1-2 Branco van den Boomen (41.), 1-3 Cyriel Dessers (44.), 1-4 Cyriel Dessers (45+1.), 2-4 Mohamed Hamdaoui (62.), 3-4 Javier Vet (90.).

Opstelling De Graafschap: Van den Dam; Owusu (67. Tutuarima), Van Heertum (82. Hilderink), Van de Pavert, Baas; Schuurman (82. Chiazor - 89. Van Nispen), Van den Boomen, Helmer; Hamdaoui (63. Van Mieghem), Thomassen en Nijland (63. Vet).

{asset:38026:url}

{asset:38023:url}

{asset:38020:url}

{asset:38021:url}

{asset:38022:url}

{asset:38027:url}

{asset:38031:url}