De Graafschap verliest besloten oefenduel bij rentree Siem de Jong; 0-1

De Graafschap heeft maandagmiddag een besloten oefenduel bij ZZC’20 in Zelhem met Rot Weiss Essen met 0-1 verloren. Na een periode van blessureleed maakte aanvoerder Siem de Jong zijn rentree voor de Achterhoekse club.

Slechte start

De Graafschap begon slecht aan het duel met de Duitse tegenstander. Al na drie minuten keek de Achterhoekse formatie al tegen een 0-1 achterstand aan toen Kevin Holzweiler raak schoot voor de Duitsegasten. Na iets minder dan een kwartier leek Elie Raterink een kopkans te krijgen, maar hij ging net onder de voorzet van de linkerkant door. Na ruim een half uur was er weer een goede kans te noteren voor De Graafschap. De Achterhoekse club kreeg op randje zestienmetergebied een vrije trap en de teruggekeerde aanvoerder Siem de Jong zag zijn geplaatste trap net gered worden door de Duitse doelman.

Kopkansen voor Kok

In het tweede gedeelte van het twee keer over veertig minuten durende oefenduel kwam De Graafschap beter voor de dag en had de overhand in spel en qua kansen. De grootste kansen waren voor de na een uur ingevallen Julius Kok. De centrale verdediger kwam tot drie keer toe mee met een hoekschop. Drie keer kreeg hij zijn hoofd tegen de bal, waarvan de eerste keer de keeper van Rot Weiss Essen met een katachtige reflex de bal van de lijn haalde. Verder kwamen de Superboeren niet en dus bleef de 0-1 stand op het bord staan.

De Graafschap - Rot Weiss Essen: 0-1

Doelpuntenmakers: 0-1 Kevin Holzweiler (3.)

Opstelling De Graafschap: Bakker; Van der Logt (60. Kok), Hardeman (41. Oostendorp), Willemsen, Schoppema; Bouihrouchane (60. Lever), Yadir (60. Hassan), De Jong (41. Wevers); Bisselink, Raterink (41. Lukassen), Van der Heiden.