De Graafschap verslaat Poolse subtopper Zagłębie Lubin met 4-0


De Graafschap verslaat Poolse subtopper Zagłębie Lubin met 4-0

De Graafschap heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen de Poolse Eredivisionist Zagłębie Lubin winnend afgesloten. Op het Sportpark Zuid van AD'69 wonnen de mannen van trainer Mike Snoei met 4-0 van de ploeg van de Nederlandse coach Ben van Dael. Leeroy Owusu, Daryl van Mieghem, Stef Nijland en Dylan Chiazor maakten de doelpunten.

Ruime voorsprong

De Doetinchemmers speelden - onder toeziend oog van zo'n 1.000 toeschouwers - een prima eerste helft. Na ruim een kwartier spelen stond het al 2-0. Een prima aanval eindigde bij Leeroy Owusu, die op fraaie wijze voor de openingstreffer zorgde. Daryl van Mieghem maakte na zestien minuten, op aangeven van Stef Nijland, de tweede treffer. Diezelfde Nijland tekende nog in de eerste helft voor de 3-0; een afgeslagen bal werd door de middenvelder prachtig in de kruising geschoten.

Score na rust uitgebouwd

In de tweede helft bracht trainer Mike Snoei enkele nieuwe spelers het veld in, waaronder proefspeler Dylan Chiazor. De vleugelaanvaller speelde zich na zeventig minuten goed vrij en zette de 4-0 op het scorebord. De Superboeren bleven vervolgens gedisciplineerd spelen en kregen nog enkele kansen. Onder meer Jordy Thomassen (schot nét naast) was dicht bij een vijfde doelpunt, maar die kwam er niet. Zo won De Graafschap de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding met mooie cijfers: 4-0.

Tekst gaat verder onder de foto

'Tevreden na oefenzege'

"Niet alleen het resultaat, maar vooral het spel is belangrijk", zei Snoei na afloop van het gewonnen oefenduel in Aalten. "We werken met z'n allen naar een hoog niveau toe - op trainingen, maar ook tijdens wedstrijden. Goed om te zien dat Stef (Nijland) en Mohamed (Hamdaoui) elkaar vaak weten te vinden en afwisselen van positie. Bepaalde trainingsvormen zag ik vandaag tegen Zaglebie Lubin terug. Deze oefenzege stemt tot tevredenheid, maar niet meer dan dat."

De Graafschap - Zaglebie Lubin: 4-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Leeroy Owusu (12.), 2-0 Daryl van Mieghem (16.), 3-0 Stef Nijland (42.), 4-0 Dylan Chiazor (70.).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu (70. Van Heertum), Van Huizen (70. Hilderink), Baas, Tutuarima (64. Aktaou - 70. Van de Pavert); Schuurman (70. Van Nispen), Nijland (64. Vet), Breinburg (64. Olijve); Van Mieghem, Seuntjens (64. Thomassen) en Hamdaoui (64. Chiazor).

KA_0846.JPG

KA_0870.JPG

KA_0876.JPG

KA_0880.JPG

Nijland-vs-Lubin.jpg

Tutu-vs-Lubin.jpg

Van-Mieghem-vs-Lubin.jpg

Juichen-vs-Lubin.jpg

KA_0891.JPG

KA_0915.JPG

KA_0971.JPG

KA_1008.JPG

KA_1016.JPG

KA_1033.JPG

KA_1053.JPG

KA_1062.JPG

KP_8141.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht