​De Graafschap vergeet resultaat te behalen bij NEC

De Graafschap heeft geen punt(en) overgehouden aan het uitduel met provinciegenoot NEC Nijmegen: 2-0. In Stadion De Goffert was het elftal van trainer Jan Vreman zeker niet de mindere, maar waar NEC wel scoorde, vergat De Graafschap de trekker over te halen. Christian Santos mikte tweemaal raak voor NEC, uit een strafschop en na een fraaie aanval.

Spekglad veld

In Nijmegen begon De Graafschap met dezelfde elf spelers die ook tegen PSV (3-6) mochten starten. Voor rust oogden de Superboeren geconcentreerd, de defensie liet zich niet verrassen. De eerste goede kans was dan ook voor De Graafschap, dat via Cas Peters al na zes minuten voor de openingstreffer kon tekenen. De lob van de aanvaller, op aangeven van Alexander Bannink, verdween in het zijnet. Vlak na die kans begon het keihard te regenen in De Goffert, waardoor het veld spekglad werd.

Ongelukkig moment

Het spel werd er daarom niet beter op van beide kanten en mede door het spekgladde veld kreeg de wedstrijd een wending. Na een halfuur schoot een voorzet vanaf de rechterkant door, waarna Bannink de bal ongelukkig op de hand kreeg. Arbiter Richard Liesveld vond het een strafschop waard, die door NEC’s clubtopscorer Christian Santos werd verzilverd: 1-0. De Graafschap bleef echter betere kansen krijgen, maar scoorde niet. Vlak voor rust kopte Bannink een voorzet van Robin Pröpper over.

{asset:14099:url}

Grote kans op 1-1

Ook Peters kreeg voor rust zijn tweede opgelegde kans. Hij omspeelde NEC-keeper Benjamin Kirsten, maar stuitte daarna op een blok van de Nijmegenaren. 1-0 bij rust. In de beginfase van de tweede helft was De Graafschap beter dan NEC, maar geregeld raakten de manschappen van Vreman in een vroegtijdig stadium van een veelbelovende aanval de bal kwijt. Acht minuten na rust kreeg De Graafschap dé kans op de 1-1, maar na een voorzet van Andrew Driver en een poging van Bannink redde Kirsten fraai.

Geen Graafschap-goal

De meegereisde Superboeren waren goed te horen, bleven De Graafschap steunen en zagen in het laatste kwart dat Vincent Vermeij, die inviel, net naast kopte. Iets later ging een schot van Bryan Smeets ook naast en over. De Graafschap bleef strijden en aandringen, terwijl de defensie sterk stond te verdedigen. Een schot van Vermeij ging nog naast in het laatste kwartier, maar aan de andere kant besliste Santos het treffen met de 2-0. Daarna probeerden de Doetinchemmers het nog. Bannink mikte na een steekpass van Youssef El Jebli via Kirsten net naast. Tot een goal kwam De Graafschap dus niet: 2-0 eindstand.

{asset:14100:url}

NEC Nijmegen - De Graafschap 2-0

Arbiter Richard Liesveld | Toeschouwers: 11.673

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Christian Santos (32’, str.), 2-0 Christian Santos (81’)

Opstelling NEC Nijmegen: Benjamin Kirsten; Todd Kane, Rens van Eijden, Wojciech Golla, Lucas Woudenberg; Gregor Breinburg, Marcel Ritzmaier (59’ Mohamed Rayhi), Janio Bikel, Navarone Foor (90+3' Sam Lundholm), Christian Santos en Anthony Limbombe (86' Joey Sleegers).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Alexander Bannink, Robin Pröpper, Bryan Smeets (75’ Youssef El Jebli), Andrew Driver; Cas Peters en Nathan Kabasele (64’ Vincent Vermeij).