De Graafschap treft FC Volendam zondag voor derde keer dit seizoen


De Graafschap treft FC Volendam zondag voor derde keer dit seizoen

Na de zeges op Telstar en Roda JC Kerkrade gaat De Graafschap zondag (aftrap 12:15 uur) op bezoek bij FC Volendam, de nummer zeven uit de Keuken Kampioen Divisie. De Volendammers speelden afgelopen dinsdag een bekerduel met PSV (0-2), terwijl vier dagen eerder de uitwedstrijd bij FC Dordrecht in 0-0 eindigde.

Derde keer tegen Volendam

De Superboeren van trainer Mike Snoei boekten de afgelopen weken zowel een overwinning op Telstar (2-0) als Roda JC Kerkrade (1-3). Het verschil met de koplopers SC Cambuur en Almere City FC is verkleind tot zes punten. De Graafschap speelde dit seizoen al twee keer tegen Volendam. In de voorbereiding werd het op De Vijverberg 1-2, drie maanden later leverde de competitiewedstrijd een 2-5 nederlaag op. Vorig seizoen was het een ware doelpuntenregen in Volendam (3-3).

"Benieuwd naar krachtsverhoudingen"

"FC Volendam is een ploeg waarvan ik op voorhand al verwachtte dat ze zouden meedoen om de bovenste plaatsen. Het wordt zondag een belangrijke wedstrijd, ik ben erg benieuwd naar de onderlinge krachtsverhoudingen", zo blikte Snoei vrijdag vooruit. "Volendam heeft een goede groep, een goede trainer en een prima plan. Dat zag je ook in de bekerwedstrijd tegen PSV. Ze bleven lang in de wedstrijd en kregen in de eerste helft zelfs een paar grote kansen. Wij hebben in de vorige wedstrijd - tegen Roda JC - vooral het eerste uur goed gespeeld. We zijn op de goede weg, maar het kan nog steeds beter."

FC Volendam - De Graafschap is zondag live te volgen via ESPN. Ook via Twitter en Instagram doen wij verslag


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.