De Graafschap trakteert volle Vijverberg op goede tweede helft en 5-0 zege

De Graafschap heeft een sfeervolle Vijverberg vrijdagavond vooral na rust vermaakt. Het team van trainer Jan Vreman won in eigen huis met 5-0 van Fortuna Sittard. Elvio van Overbeek scoorde tweemaal en ook Piotr Parzyszek en Jan Lammers kwamen tot scoren.

11.312 fans aanwezig

In een bijna volgepakt stadion De Vijverberg, dat blauw-wit werd gekleurd door vlaggen op de Spinnekop en vuurwerk op de mat, was de sfeer heerlijk. Het spel liet bij vlagen nog te wensen over, maar het iedere Superboer goed om weer 11.312 supporters op de tribunes te zien. Fortuna kreeg voor rust de betere kansen en was vooral met opportunistisch spel gevaarlijk.

Kansen Fortuna

Na elf minuten mikte Djibril Dianessy naast na een corner en negen minuten later schoot spits Junior Torunarigha naast voor open doel. Vanaf twintig meter probeerde hij een rebound te benutten, maar de sterke aanvaller slaagde er niet in te scoren. Torunarigha bleef gevaar stichten, want ook na 32 minuten schoot hij naast. Daarvoor was een vrije trap van Dean Koolhof op de doellijn gekeerd.

Prima openingsgoal

Het duurde tot de 41e minuut voordat De Graafschap uit een goede aanval een kans creëerde en gelijk was het raak. Sven Nieuwpoort zette Andrew Driver vrij in de hoek en diens voorzet werd knap raak geschoten door Parzyszek: 1-0. En vlak voor rust zeilde een schot van Dean Koolhof over. De laatste minuten beloofden beterschap voor de tweede helft, waarin De Graafschap werd opgezweept door het publiek.

Verlossende 2-0

Na 58 minuten kwam Van Overbeek een teen tekort en een minuut later teisterde een vlammend schot van aanvoerder Mark Diemers van grote afstand de paal. Iedereen voelde dat er meer in zat, maar De Graafschap vergat om de score uit te bouwen in deze goede fase. Negentien minuten voor tijd maakte Van Overbeek er alsnog 2-0 van. Hij zette zijn tegenstander opzij in de zestien en schoot raak na doorkoppen van Koolhof.

De Graafschap gaat los

Daarna ging De Graafschap los. De ploeg van Vreman kwam door een eigen goal van Leon ter Wielen op 3-0 en tien minuten voor tijd schoot Van Overbeek zijn tweede op heerlijke wijze tegen de touwen (4-0). Uit een corner viel zelfs nog de 5-0 van Jan Lammers. Een mooi slotstuk van deze avond!

02-MGL1413.JPG

De Graafschap - Fortuna Sittard: 5-0

Arbiter Jeroen Manschot | Toeschouwers: 11.312

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Piotr Parzyszek (41.), 2-0 Elvio van Overbeek (71.), 3-0 Leon ter Wielen (78./e.d.), 4-0 Elvio van Overbeek (80.), 5-0 Jan Lammers (84.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Straalman, Will; Van Overbeek (87. El Jebli), Kaak, Diemers, Driver; Parzyszek (83. Versteeg) en Koolhof (72. Bannink).

Opstelling Fortuna Sittard: Ter Wielen; Braun (89. Saddiki), De Regt, Mares, Askovski; Smeets, Briels, Kurt, Ospitalieri (77. Vlijter); Dianessy en Torunarigha (53. Khalouta).

Gele kaart(en) De Graafschap: Diemers (53.)

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Kurt (30.)