U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap trakteert swingend uitvak niet op driepunter


De Graafschap is er niet in geslaagd om drie punten te pakken op bezoek bij FC Volendam. Het duel tussen de Palingboeren en Superboeren eindigde zoals de wedstrijd begon: in 0-0. Sjoerd Ars was wel dichtbij een treffer, maar raakte in de tweede helft keihard de lat.

Foto: PROSHOTS

Driver er niet bij

Bij De Graafschap speelde Andrew Driver niet mee vanwege privéomstandigheden. Hij werd vervangen door Kevin van Diermen. Onder luid gezang van de 262 aanwezige Superboeren in het uitvak, die de sfeer maakten in Volendam, kwamen de 22 spelers het kunstgras op. De eerste kans op de plastic ondergrond werd gecreëerd door de thuisploeg: via Nick Doodeman belandde de bal in de handen van Filip Bednarek.

Weinig vermaak

De Graafschap stelde daar via Daryl van Mieghem, die in het zijnet mikte, een poging tegenover. Toch had Volendam voor rust een optisch overwicht, mede doordat De Graafschap in de opbouw geregeld gevaarlijk balverlies leed. Onder meer Myenty Abena voorkwam met een goede ingreep dat Volendam tot scoren kwam. Erik Schouten knikte namens de gastheren niet veel later net naast.

Vlammende knal Ars

Bij Volendam werkten diezelfde Schouten en zijn kompanen uit de achterhoede veel voorzetten weg. Dat gebeurde ook vlak na rust, toen Sjoerd Ars de 0-1 bijna voor het intikken had. Het uitvak bleef ook in de tweede helft zingen, ondanks het feit dat de Superboeren niet veel kansen kregen. Daarom waagde Sjoerd Ars na 64 minuten maar eens een poging van afstand. Zijn vlammende schot teisterde echter de lat.

Brilstand op scorebord

Het bleef zo lange tijd bij 0-0, al drong De Graafschap na rust wat meer aan. Mark Diemers verschalkte Hobie Verhulst een kwartier voor tijd bijna met een bekeken, verdekt schot. Volendam liet lange tijd niet van zich horen, totdat Joey Veerman net naast knalde. In de slotfase lag er ruimte aan beide kanten voor een late, winnende goal. Zowel Volendam als De Graafschap scoorde niet: 0-0 eindstand.

FC Volendam - De Graafschap: 0-0

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 3.202

Doelpuntenmaker(s):

Opstelling FC Volendam: Verhulst ©; Betti, Schilder, Schouten, Kok (39. Smal); Veerman, Visser, Runderkamp (68. Mertens); Doodeman (70. Antwi), Ten Den en Pedro.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort ©, Van Diermen (76. Straalman), Tutuarima; Receveur, Van Mieghem (72. El Jebli), Diemers; Van den Hurk (60. Serrarens) en Ars.

Gele kaart(en) FC Volendam: Runderkamp (15.), Veerman (66.), Schouten (71.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Tutuarima (26.), Van Diermen (41.)

Rode kaart(en) FC Volendam:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner