​De Graafschap komt terug van achterstand en wint van SC Cambuur


​De Graafschap komt terug van achterstand en wint van SC Cambuur

De Graafschap heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur met 2-3 gewonnen na een 2-0 achterstand. Het duel vond plaats in Kollum, waar in het eerste uur een bijna volledig ander De Graafschap-elftal speelde dan in de laatste 27 minuten. Namens De Graafschap scoorden Erik Quekel, Shant Bedrosian en Aleksandar Jankovic. Voor Cambuur troffen Sander van de Streek en Bartholomew Ogbeche doel.

Goede organisatie

De Graafschap speelde voor rust goed vanuit de organisatie tegen SC Cambuur, dat vorig seizoen vriend en vijand verraste in de Eredivisie. Het elftal van Jan Vreman gaf weinig weg en creëerde af en toe zelf een kans. Een schot van Vincent Vermeij ging naast, Bryan Smeets mikte na een goede aanval net te hoog en Erik Quekel miste een goede kans op de 0-1. Cambuur, dat met een volwaardig elftal speelde, kwam pas vijf minuten voor rust opzetten en zorgde via Erik Bakker en Mikhail Rosheuvel voor twee waarschuwingen.

Veel goals rond de rust

Niet veel later mikte Sander van de Streek uit een corner van Sjoerd Overgoor raak: 1-0. Hidde Jurjus, terug na een lichte blessure, ving vervolgens een kopbal van de doelpuntenmaker, waarna er voor het einde van de eerste helft werd gefloten. Direct na rust werd het 2-0 door toedoen van Bartholomew Ogbeche. Maar De Graafschap deed in de 48e minuut wat terug. Quekel scoorde de aansluitingstreffer op aangeven van Kristopher Vida, waarna de Doetinchemmers op zoek gingen naar de gelijkmaker.

Jonge ploeg scoort tweemaal

Na 63 minuten moest dat gebeuren met een bijna volledig andere ploeg. Alleen Jurjus werd niet gewisseld. Met de jongere ploeg werd de jacht op de 2-2 voortgezet en na 78 minuten kreeg De Graafschap de beloning via Shant Bedrosian, die voor de gelijkmaker zorgde. Aleksandar Jankovic maakte de comeback compleet door direct daarna op prachtige wijze ook de 2-3 tegen de touwen te mikken. Dat was ook de eindstand. Slecht nieuws was er over Ted van de Pavert, die een blessure heeft opgelopen. Het is afwachten hoe lang hij buitenspel staat. "Het kan een paar weken duren, dat is nu de inschatting. Maar het is afwachten", zei Vreman.

Reactie Jan Vreman

Over de wedstrijd zei Vreman het volgende: "Het is altijd lekker om te winnen. We hadden het wel lastig in de eerste helft, maar gaven niet veel weg. Na de beginfase hebben we het goed opgepakt, al kregen we voor rust ongelukkig de 1-0 tegen. Vlak na rust stonden we niet goed, waardoor de 2-0 viel en direct daarna viel ook de 2-1 via Erik, een goede aanval. Toen kwamen de wissels van ons erin en zij konden nog twee keer scoren. Cambuur wisselde later, wij stonden er goed op. Maar we kunnen nog geen conclusie trekken, er zijn nog dingen te doen. Maar vooraf ben je benieuwd hoe je je staande houdt. En dat was niet slecht. Nu is het zaak door te groeien naar een nog hoger niveau."

SC Cambuur - De Graafschap 2-3

Doelpuntenmakers: 1-0 Sander van de Streek (41'), 2-0 Bartholomew Ogbeche (46'), 2-1 Erik Quekel (48'), 2-2 Shant Bedrosian (78'), 2-3 Aleksandar Jankovic (79')

Opstelling De Graafschap eerste helft: Hidde Jurjus; Thijs Bouma, Bart Straalman, Robin Pröpper, Nathaniel Will; Bryan Smeets, Lion Kaak, Kristopher Vida, Dean Koolhof; Vincent Vermeij en Erik Quekel.

Opstelling De Graafschap na 63 minuten: Hidde Jurjus; Niek van den Berg, Jan Lammers, Tim Linthorst, Cas van der Wal, Mart de Jong, Aron de Koning, Tom Menting, Aleksandar Jankovic; Jeroen Meurs en Shant Bedrosian.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht