De Graafschap struikelt op eigen veld over MVV Maastricht: 1-2

De Graafschap is vrijdagavond tegen een 1-2 nederlaag aangelopen op eigen veld. MVV Maastricht wist de manschappen van Henk de Jong te verslaan. Na een eigen goal van Filip Bednarek maakte Samy Mmaee de 0-2. De late aansluitingstreffer van Mark Diemers leverde echter geen punt(en) op.

Uitgerekend Koolhof

Myenty Abena en Tim Receveur waren er niet bij en werden vervangen door Kevin van Diermen en Robert Klaasen. Youssef El Jebli begon als nummer tien, in plaats van Fabian Serrarens. Bij MVV startte oud-Superboer Dean Koolhof. Bij zijn terugkeer op De Vijverberg bleek hij halverwege de eerste helft een doorn in het oog van de Superboeren, want door zijn toedoen werkte Filip Bednarek de bal in zijn eigen doel: 0-1.

Wedstrijd tijdelijk stilgelegd

Vlak voor de openingstreffer werd Shermaine Martina al gevaarlijk namens de gasten. De Graafschap had het lastig en kon na 23 minuten de neuzen dezelfde kant op zetten, omdat vanuit het uitvak met MVV-fans vuurwerk op het veld werd geworpen. Arbiter Martin van den Kerkhof legde het duel tijdelijk stil en na de hervatting was Anthony van den Hurk direct gevaarlijk. Jordy Tutuarima schoot een minuut na die kans voorlangs.

{asset:25313:url}

0-2 valt rauw op dak

De Superboeren scoorden voor rust niet, omdat een volgende opgelegde kans voor Van den Hurk in rook op ging. Mark Diemers schoot net naast. De Graafschap begon slecht aan het tweede bedrijf en dat resulteerde na 50 minuten in de 0-2 via Samy Mmaee, die een corner tegen de touwen kopte en de Doetinchemmers een zeer slechte uitgangspositie bezorgde voor de rest van het duel.

Kansen zonder resultaat

Sjoerd Ars werd in de ploeg gebracht en knikte De Graafschap na 63 minuten bijna op 1-2. Daarna trof Van den Hurk tot drie keer toe het doel niet en knikte Ars in de handen van MVV-goalie Verrips. Met nog een kwartier op de klok scoorde De Graafschap wel via Van den Hurk, ware het niet dat zijn 'goal' werd afgekeurd wegens buitenspel.

Late 1-2 niet voldoende

De goal van de Superboeren viel na 87 minuten alsnog via Mark Diemers, die de bal in de kruising joeg: 1-2. Daarna verschalkte Steven Pereira bijna zijn eigen doelman voor de 2-2. De gelijkmaker bleef uit: 1-2 eindstand.

{asset:25314:url}

De Graafschap - MVV Maastricht: 1-2

Arbiter Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 8.023

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Filip Bednarek e.d. (22.), 0-2 Samy Mmaee (50.), 1-2 Mark Diemers (87.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima, S. Nieuwpoort ©, Van Diermen, L. Nieuwpoort (79. Van Overbeek), Driver; Klaasen (66. Serrarens), El Jebli (54. Ars), Diemers; Van den Hurk en Van Mieghem.

Opstelling MVV Maastricht: Verrips; Janssens, Mmaee, Ippel, Ogunjimi (76. Pereira), Koolhof, Schroijen (79. Loshaj), Nys, Ciranni, Martina en Okita (67. Yildirim).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van den Hurk (46.)

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Schroijen (29.), Ippel (42.), Nys (45.), Janssens (71.)