De Graafschap start vierde periode prima met heerlijke zege op NAC

De Graafschap is de vierde periode prima begonnen. De Superboeren wonnen thuis met 2-1 van NAC Breda, na een ongekend spannende slotfase. Piotr Parzyszek en invaller Daryl van Mieghem scoorden voor De Graafschap.

Dezelfde elf

Trainer Henk de Jong liet op De Vijverberg dezelfde basiself aantreden als tegen FC Dordrecht (0-3 zege). In het eerste kwart van de wedstrijd hadden zij de controle over NAC, dat amper op de helft en bij de zestien van De Graafschap in de buurt kwam. Pas na 26 minuten leverde het overwicht van de Superboeren doelgevaar op, toen Kevin van Diermen en Parzyszek na een corner niet het beslissende zetje konden geven.

1-0 via Parzyszek

Vijf minuten later sloeg de Poolse sluitschutter van De Graafschap wel toe. Na een goede aanval over de linkerkant speelde Andrew Driver Parzyszek aan. Hij maakte een knappe actie en rondde keurig af: 1-0. NAC speelde niet goed en had voor rust het deksel op de neus kunnen krijgen. Parzyszek kopte na 36 minuten echter over uit een afgemeten voorzet van Nathaniel Will. Ook Anthony van den Hurk en Mark Diemers scoorden niet in de eerste helft.

01-MGL9103.JPG

NAC wisselt

De kansen waren dus daar voor De Graafschap, dat NAC onder druk hield. Mede daarom wisselde Stijn Vreven, de trainer van de gasten, twee spelers en van formatie. Hij bracht Olivier Rommens en Cyriel Dessers in. Laatstgenoemde kreeg na 55 minuten een niet te missen kans op de 1-1 en raakte van heel dichtbij het zijnet. Tien minuten later teisterde de NAC-spits met een keiharde kopbal de lat.

'Oeh, ah, Bednarek'

De Graafschap was gewaarschuwd en beet van zich af. Eerst schoot Driver rakelings over na een geniale crosspass van invaller Van Mieghem, die iets later de bal bijna in de kruising mikte. Jorn Brondeel van NAC redde. Het publiek ging er vol achter staan en zorgde voor een indrukwekkende sfeer. NAC kreeg nog wel dé kans op de 1-1, ware het niet dat Filip Bednarek prachtig redding bracht op een superkans voor Jari Oosterwijk.

Spannende slotfase

Een knotsgekke en spannende slotfase brak aan, waarin een goal van Dessers werd afgekeurd. Daarna maakte invaller Van Mieghem op aangeven van Smeets knap de 2-0 en kon De Graafschap juichen. Maar niet voor lang, want weer een minuut daarna schoot Oosterwijk via-via de 2-1 tegen de touwen. Het bleef in de laatste minuten ongekend spannend, maar hield De Graafschap stand. Een lekkere 2-1 zege en een goed begin van de vierde periode!

02-AE6Z9110.JPG

De Graafschap - NAC Breda 2-1

Arbiter Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 9.124

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Piotr Parzyszek (31.), 2-0 Daryl van Mieghem (85.), 2-1 Jari Oosterwijk (86.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Van Diermen, Linthorst, Driver; Diemers, Smeets, (87. El Jebli), Klaasen (81. Kaak); Parzyszek en Van den Hurk (62. Van Mieghem).

Opstelling NAC Breda: Brondeel; Horsfield (79. Korte), N'Toko, Meijers, Smith-Brown (46. Rommens); Verschueren, El Allouchi, Garcia; Agyepong (46. Dessers), Oosterwijk en Barker.

Gele kaart(en) De Graafschap: Smeets (19.), Van Diermen (23.), Klaasen (64.), Driver (90+3.)

Gele kaart(en) NAC Breda: Meijers (9.), El Allouchi (41.), Horsfield (48.), Rommens (78.), Dessers (83.), Garcia (88.), Oosterwijk (90+2.)