De Graafschap speelt op De Vijverberg gelijk tegen Jong AZ

De Graafschap heeft vrijdagavond gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Op De Vijverberg werd het 1-1. Daryl van Mieghem maakte vlak voor de rust de 1-0, maar in de slotfase kwam Jong AZ via Tijs Velthuis weer op gelijke hoogte.

Van Mieghem scoort

De Graafschap wilde de uitstekende reeks van zeven overwinningen op rij graag voortzetten tegen Jong AZ en deed dat in een 5-3-2-systeem waarbij Van Mieghem en Jordy Tutuarima vooruitgeschoven speelden. Jesse Schuurman en Joey Konings startten ten faveure van Elmo Lieftink en Julian Lelieveld (geschorst). De Superboeren begonnen moeizaam aan de wedstrijd en hadden het wat lastig tegen de jonge talenten van AZ. In de tiende minuut was er een eerste speldenprikje via Konings, die op aangeven van Tutuarima zijn geblokte schot naast zag gaan. Na iets meer dan een kwartier werden de bezoekers enigszins gevaarlijk. Zo schoot Mohamed Taabouni vanaf randje zestien in de handen van Rody de Boer en even later keerde De Boer een vrije trap van Peer Koopmeiners met zijn vuisten.

In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig op De Vijverberg. De Graafschap had moeite met de Alkmaarse ploeg, maar vlak voor de rust kwamen de Doetinchemmers toch op voorsprong. In de 43ste minuut pikte Jasper van Heertum de bal goed op en passte de bal naar Konings, die Van Mieghem goed inspeelde. Van Mieghem dribbelde goed in en haalde vervolgens vanaf een meter of 25 doeltreffend uit waarbij Jong AZ-doelman Beau Reus er niet goed uit zag: 1-0. De Graafschap ging zo alsnog met een voorsprong de rust in.

Tegentreffer in slotfase

In de beginfase van de tweede helft zette De Graafschap aardig wat druk naar voren en kreeg het enkele mogelijkheden. Clint Leemans schoot na enkele minuten recht in de handen van Reus en even later mikte Schuurman de bal uit een voorzet van Tutuarima nét voorlangs. Aan de andere kant liet Jong AZ van zich spreken via Kenzo Goudmijn (schot ruim over).

De Graafschap kreeg daarna weer enkele kansen, maar scoorde niet. Konings zag een schot in de korte hoek gepareerd worden door Reus en amper één minuut daarna krulde Leemans een bal over het doel van Reus. Trainer Mike Snoei probeerde daarna met enkele wissels nog iets te forceren, maar De Graafschap slaagde daar niet meer in. Zo'n tien minuten voor tijd moest de ploeg een domper incasseren. Velthuis kopte een vrije trap van Bram Franken achter De Boer: 1-1. In de slotfase gebeurde er niets noemenswaardig meer, waardoor De Graafschap niet verloor maar wel twee punten verspeelde.