De Graafschap speelt oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen gelijk

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen gelijkgespeeld. Op Sportcomplex De Bezelhorst speelden de Superboeren met 2-2 gelijk tegen de nummer dertien van de Duitse Derde Bundesliga. De Graafschap trad aan met een mix van basis-, jeugd- en wisselspelers. Namens De Graafschap waren Jesse Schuurman en Danzell Gravenberch trefzeker.

Gelijkopgaande eerste helft

Iets over 12.00 uur werd er afgetrapt op een druilerig Sportcomplex De Bezelhorst, waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren in de eerste helft. De Graafschap had in het eerste kwartier een optisch overwicht en werd enigszins dreigend via Schuurman, die over schoot, en Pim Lukassen. Na een voorzet van Roland Baas miste zijn schot echter richting en even later schoot hij ruim naast. De bezoekers uit Essen sloegen echter vlak daarna toe. Uit een hoekschop van Oguzhan Kefkir was het Simon Engelmann die de bal achter Hidde Jurjus werkte: 0-1.

De Graafschap werd in het vervolg van de eerste helft gevaarlijk via Giovanni Korte (schot op doelman Jakob Golz) en Sam Bisselink, die na een goede bal van Xandro Schenk zijn schot geblokt zag worden. Zo'n vijf minuten voor rust maakte De Graafschap alsnog de verdiende gelijkmaker. Schuurman nam de bal in de zestienmeter goed aan op zijn borst en schoot vervolgens koel raak in de korte hoek: 1-1. Amper één minuut later was Rot-Weiss Essen dicht bij de 1-2, toen Cedric Harenbrock na een voorzet hard op doel schoot. Jurjus pareerde die inzet uitstekend waardoor beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

Gravenberch en late gelijkmaker

In de rust wisselden beide ploegen flink en er stonden bij het begin van de tweede helft bijna twee compleet nieuwe elftallen op het veld. Essen begon gevaarlijk nadat spits Luca Wollschläger de bal over schoot nadat Thomas Eisfeld een strakke voorzet afleverde. De Graafschap nam daarna het initiatief over. Vlak na de kans van Essen liet het van zich spreken via Camiel Neghli, die na een weggewerkte corner van Alexander Büttner zijn schot vanaf randje zestien gekraakt zag worden. Niet veel later schoot Neghli wederom en in de rebound mikte Gravenberch op doelman Felix Wienand. Na bijna een uur spelen kreeg De Graafschap een grote kans op de 2-1, maar Başar Önal schoot uit een voorzet van Robin Schouten over. Na driekwart wedstrijd kwamen de Superboeren dan toch op een 2-1 voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Büttner werkte Gravenberch beheerst binnen met binnenkant voet.

In het tweede deel van de tweede helft kreeg De Graafschap ook de nodige kansen op een doelpunt. Zo brak Neghli na zeventig minuten goed door aan de rechterflank, ware het niet dat zijn voorzet aan alles en iedereen voorbijging. Niet veel later werden Önal en Mees Kaandorp gevaarlijk via de linkerkant. De bal kwam ook gevaarlijk voor het doel, alleen miste onder meer Neghli. Tien minuten voor tijd had diezelfde Neghli de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Kaandorp werd neergelegd in de zestien waardoor De Graafschap een strafschop kreeg. Neghli schoot de bal hard in, maar raakte de paal. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg De Graafschap de spreekwoordelijke deksel op de neus. Essen ontsnapte via een lange bal en Aurel Loubongo mikte de bal achter Mees Bakker: 2-2.

De Graafschap - Rot-Weiss Essen: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Engelmann (18.), 1-1 Jesse Schuurman (39.), 2-1 Danzell Gravenberch (66.), 2-2 Aurel Loubongo (87.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus (46. Bakker); Van der Logt (46. Schouten), Lammers (46. Fortes), Hillen (30. Schenk), Baas (46. Büttner); Kaak (46. Brittijn), Acheffay (46. Kaandorp), Schuurman (46. Bouihrouchane); Bisselink (46. Önal), Lukassen (46. Gravenberch) en Korte (46. Neghli).