U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap speelt met tien man gelijk tegen Jong Ajax


De Graafschap speelt met tien man gelijk tegen Jong Ajax

De Graafschap heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen Jong Ajax, op De Vijverberg werd het 2-2. De Superboeren stonden na bijna een halfuur spelen met 2-1 voor door treffers van Terrence Douglas (eigen doelpunt) en Ralf Seuntjens. In het laatste uur moest De Graafschap met tien man verder vanwege een rode kaart voor Danny Verbeek. In de tweede helft trok Jong Ajax de stand gelijk door een doelpunt van Sontje Hansen.

Voorsprong en rood

De Graafschap startte in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met de weer teruggekeerde Rody de Boer onder de lat. Tevens begon Toine van Huizen in plaats van Ted van de Pavert ten opzichte van de wedstrijd tegen MVV Maastricht (2-3 winst) van vorige week vrijdag. De Superboeren begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd tegen de jonge beloftenploeg uit Amsterdam. Daryl van Mieghem kreeg na zeven minuten de eerste kans van de wedstrijd nadat Seuntjens goed opende op de buitenspeler, maar Van Mieghem stuitte op de vuisten van Ajax-goalie Kjell Scherpen. Vlak daarna schoot Seuntjens maar net voorlangs en na twaalf minuten was het alsnog raak voor De Graafschap. Na een aanval via Roland Baas kwam de bal bij Seuntjens, die vanuit de draai zijn poging via het been van Terrence Douglas achter Scherpen zag belanden: 1-0.

Jong Ajax deed snel iets terug en maakte in de zestiende minuut de 1-1 nadat Ar'jany Martha de bal achter De Boer werkte op aangeven van Donny Warmerdam. Vlak voor het halfuur kwam De Graafschap weer op voorsprong. De Graafschap veroverde de bal en Julian Lelieveld gaf de bal goed voor op Seuntjens, die vervolgens de 2-1 binnenschoot. Na precies een halfuur spelen kregen de bezoekers uit Amsterdam een prima kans toen Martha de bal over knalde. De Superboeren kregen daarna een domper te verwerken, daar Verbeek met direct rood het veld moest verlaten. In het vervolg van de eerste helft zocht De Graafschap weer naar de controle en Jong Ajax werd amper gevaarlijk, waardoor de ploeg van trainer Mike Snoei met een voorsprong de rust in ging.

Gelijke stand

In de openingsfase van de tweede helft moest De Graafschap zich iets in laten zakken en in de 57ste minuut kreeg Jong Ajax een goede kans via Naci Ünüvar. De Boer hoefde niet in actie te komen en zag het schot van Ünüvar net over het doel gaan. Nog in dezelfde minuut scoorde Jong Ajax alsnog de 2-2. De ingevallen aanvaller Hansen haalde van ver uit en passeerde De Boer. De Graafschap had met tien man moeite om kansen te creëren, maar bleef overeind tegen de Amsterdamse ploeg. Jong Ajax werd op zijn beurt nog gevaarlijk via Giovanni (geblokt schot) en Neraysho Kasanwirjo. De verdediger haalde van ver uit, maar De Boer redde uitstekend door de bal over zijn doel te tikken.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kwam De Graafschap wel weer dichter bij het doel van Ajax-doelman Scherpen. Zo kreeg Van Mieghem na een snelle uitbraak een prima kans, maar Scherpen redde goed. Even later voorkwam Scherpen weer een dreigend moment van De Graafschap. Daarna kon De Boer een schot van Martha eenvoudig oppakken. De mee opgekomen Jasper van Heertum werkte kort daaropvolgend een bal naast en over het Ajax-doel. Van Mieghem kreeg vlak voor het einde van de officiële speeltijd een dot van een kans. De buitenspeler schoot echter nét over nadat daarvoor Ted van de Pavert het probeerde met een omhaal. Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en De Graafschap hield hierdoor een punt over aan het duel met de beloften van Ajax.

Reactie Mike Snoei

"In de tweede helft hebben we zelfs twee keer geroken aan de 3-2, maar in fases ook met de rug tegen de muur gestaan tegen de elf van Jong Ajax. Zonder dat zij veel kansen creëerden, hadden ze toen wel een veldoverwicht. Wel jammer, want het had natuurlijk anders kunnen lopen... Ik heb mijn ploeg in ieder geval zien strijden en er in de eindfase nog een goal willen uithalen. We hebben een goede mentaliteit getoond, dan hoop je op meer."

De Graafschap - Jong Ajax: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Douglas / eigen doelpunt (12.), 1-1 Martha (16.), 2-1 Seuntjens (27.), 2-2 Hansen (57.)

Arbiter: Gerrets| Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van Heertum, Baas; Lieftink (90+4. Blummel), Schuurman, Dekker (75. Van de Pavert); Verbeek, Seuntjens © (66. Konings) en Van Mieghem.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Van Gelderen, Llansana ©, Kasanwirjo, Van Gelderen (46. Musampa); Regeer, Hlynsson (46. Hansen), Warmerdam (60. Giovanni); Martha, De Waal (60. Bandé) en Ünüvar (86. Baas).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Huizen (87.), Snoei (87.), Van Mieghem (90.)

Gele kaart(en) Jong Ajax: Hlynsson (41.)

Rode kaart(en) De Graafschap: Verbeek (31.)

Rode kaart(en) Jong Ajax:

KA_1119.JPG

KA_1189.JPG

KA_1196.JPG

KA_1213.JPG

KA_1229.JPG

KA_1237.JPG

KA_1267.JPG

KA_1310.JPG

KA_1362.JPG

KA_1378.JPG

KA_1414.JPG

KA_1454.JPG

KA_1462.JPG

KA_1480.JPG

KA_1509.JPG

KA_1537.JPG

KA_1544.JPG

KA_1612.JPG

KA_1632.JPG

KA_1656.JPG

JKP_4926.JPG

JKP_5006.JPG

JKP_5030.JPG



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner