De Graafschap speelt in play-offs gelijk bij SC Cambuur: 1-1

De Graafschap heeft zondagavond in de eerste wedstrijd van de halve finales van de Keuken Kampioen Play-Offs een 1-1 gelijkspel geboekt tegen SC Cambuur. De Superboeren kwamen op voorsprong via Furdjel Narsingh. Robin Maulun maakte gelijk. Na rust kreeg Cambuur rood en volgde een gemiste strafschop van Fabian Serrarens. Zo bleef het bij 1-1.

Honderden Superboeren mee

Honderden Superboeren waren de club weer achterna gereisd voor een uitduel, ditmaal in Leeuwarden. Helaas liepen enkele bussen vertraging op en kwam een groep supporters niet op tijd voor de (gehele) eerste helft. De Graafschap startte goed aan dat eerste bedrijf en creëerde in zeven minuten tijd drie kansen. Nabil Bahoui vond na vijf minuten zijn aanvalspartner Furdjel Narsingh, die via Cambuur-goalie Xavier Mous het zijnet raakte.

Mous sta-in-de-weg

De doelman van Cambuur bleek voor rust een sta-in-de-weg voor de Superboeren, aangezien hij ook redde op een kopbal van Javier Vet uit een hoekschop. Een minuut later plaatste Youssef El Jebli een vrije trap in het zijnet. In de volgende fase golfde het spel op en neer. Cambuur zorgde enkele keren voor gevaar en scoorde zelfs via Nigel Robertha. De goal ging echter niet door wegens buitenspel.

{asset:35681:url}

Goals voor de pauze: 1-1

De Graafschap mikte via Bahoui een vrije trap rakelings naast, voordat het via Narsingh wél tot scoren kwam. De rappe buitenspeler lepelde de bal, na een briljante steekpass van El Jebli, over Mous: 0-1. Lang konden de Superboeren niet genieten van deze voorsprong. Honderd tellen na de openingsgoal schoot Robin Maulun via de binnenkant van de paal de 1-1 op het scorebord. Dat werd ook de ruststand, omdat Azor Matusiwa op slag van rust een levensgrote kans onbenut liet.

Rood voor Mbende

Vroeg in de tweede helft kreeg Emmanuel Mbende van Cambuur rood. Hij plantte zijn noppen in de knieholte van Fabian Serrarens en moest douchen. Tegen het tiental van de thuisclub probeerde De Graafschap de tweede goal te maken. Een dikke kans voor Bahoui ging in rook op door Cambuur-doelman Mous, die daarna ook een inzet van El Jebli pakte. Aan de andere kant redde Nigel Bertrams in twee instanties op een kopbal van Robertha.

Gelijkspel: 1-1

Zo bleef het in Leeuwarden kansen regenen in de open en bovenal levendige wedstrijd, waarin lang niet altijd goed werd gevoetbald. De VAR kwam er - in het voordeel van De Graafschap - ook aan te pas. Daardoor kreeg De Graafschap na ruim een uur een strafschop wegens hands van Issa Kallon. Serrarens miste de pingel echter. Vervolgens stichtten Robertha en Charlison Benschop met schoten gevaar en kon de wedstrijd weer alle kanten op, met kansen voor onder meer Leeroy Owusu. In de slotfase van het duel timmerde Cambuur de boel dicht en bleef het bij 1-1. Een hele spannende return, aanstaande woensdag.

SC Cambuur - De Graafschap: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Furdjel Narsingh (33.), 1-1 Robin Maulun (35.)

Arbiter: Jeroen Manschot | Toeschouwers: 8.542

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermerskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa; Jansen, Schilder, Maulun; Kallon, Robertha en Ciganiks.

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort (46. S. Nieuwpoort), Tutuarima; Vet (64. Benschop), Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Serrarens en Bahoui (79. Van Mieghem).