De Graafschap speelt in Doetinchem gelijk tegen FC Dordrecht; 1-1

De Graafschap heeft vrijdagavond het eerste punt van dit seizoen gepakt. In eigen stadion werd er gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. De doelpunten kwamen op naam van Vincent Schippers en Camiel Neghli.

Vroege achterstand

Trainer Adrie Poldervaart koos tegen Dordrecht voor Alexander Büttner en Başar Önal als basisspelers. Het tweetal verving respectievelijk Xandro Schenk en Giovanni Korte, die op de bank plaatsnam. Lion Kaak keerde na blessureleed terug in de wedstrijdselectie. Op een goedgevulde De Vijverberg namen de gasten uit Dordrecht al na vijf minuten de leiding. Mathis Suray gaf vanaf links de bal voor richting Schippers, die de 0-1 achter doelman Hidde Jurjus werkte. Na het vroege doelpunt probeerde De Graafschap snel de 1-1 te maken. Een schot van Neghli ging enkele meters naast, terwijl ook Danzell Gravenberch en Önal voor dreiging zorgden. Elf minuten voor de rust kreeg Charlison Benschop een grote kans, toen Büttner een goede voorzet gaf en Neghli de inzet verlengde. De uithaal van Benschop ging echter net naast. Net voor de rust eindigde een fraaie omhaal van Siem de Jong voorlangs, maar er werd ook gevlagd voor buitenspel.

Goal Neghli

Na rust kopte Benschop op de paal na een scherp aangesneden vrije trap van Büttner. Enkele minuten later had De Graafschap een strafschop kunnen krijgen, nadat de bal op de hand van een Dordrecht-verdediger viel. Arbiter Clay Ruperti gaf echter geen strafschop. In de 66e minuut was het wel raak voor de ploeg van Poldervaart. Een vrije trap bleef hangen en kwam voor de voeten van Neghli, die hard binnen volleerde: 1-1. De gasten kregen ook mogelijkheden om te scoren, maar Jurjus voorkwam een doelpunt en ook belandde een bal voorlangs de goal. In de eindfase zette De Graafschap aan om de 2-1 op het bord te zetten. Heel veel gevaarlijke momenten waren er niet, op twee gevaarlijke voorzetten en een geblokte bal van invaller Korte na. Komende donderdag spelen we in Velsen tegen Telstar.

De Graafschap - FC Dordrecht: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vincent Schippers (5.), 1-1 Camiel Neghli (66.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 9.054

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen (33. Lammers), Büttner (75. Baas); Brittijn, Gravenberch (75. Bouihrouchane), De Jong © (80. Haen); Neghli, Benschop en Önal (80. Korte).

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (62. Tremour), El Azzouzi, Van Huizen ©, Van der Avert, Brito (37. Savastano); Reemst, Schuurman; Camara (46. Wielzen), Longo en Suray.

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (54.)

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Wielzen (64.), Van Huizen (85.)