De Graafschap speelt gelijk bij FC Den Bosch: 2-2

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen FC Den Bosch. In Brabant kwamen de Superboeren nog wel op een 0-2 voorsprong via Daryl van Mieghem en Ralf Seuntjens, maar via Paco van Moorsel en Leo Väisänen kwam Den Bosch op gelijke hoogte: 2-2. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Weinig gevaar

De mannen van trainer Mike Snoei begonnen aardig aan het duel in Den Bosch, waar 319 Superboeren in het uitvak voor een prima sfeer zorgden. Onze supporters zagen hoe Branco van den Boomen na een kleine tien minuten mocht aanleggen voor een vrije trap, maar net naast mikte. In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het lang wachten op de eerste grote kans. De thuisploeg leek even dreigend te worden, nadat de bal na een hoekschop bleef hangen. Ted van de Pavert haalde de inzet van Van Moorsel echter op tijd weg.

Drie doelpunten in korte tijd

Waar de kansen voor rust schaars waren, gebeurde er in de tweede helft wél veel. Na vijf minuten schoot Van Mieghem, met een prima uithaal vanaf rand zestien, zijn ploeg op voorsprong: 0-1. Even later was het opnieuw raak, toen Seuntjens het eindstation was van een goedlopende aanval. Den Bosch gaf echter niet op en maakte via Van Moorsel snel de aansluitingstreffer. Uit de tegenaanval had het 1-3 kunnen zijn, ware het niet dat de inzet van Jeremy Helmer werd geblokt. Uit de rebound redde doelman Wouter van der Steen op een uithaal van Javier Vet.

Kansen op 1-3

Van den Boomen dacht De Graafschap op 1-3 te zetten - toen hij een vrije trap van grote afstand achter Van der Steen schoot - maar scheidsrechter Edwin van de Graaf keurde de treffer af; de vrije trap was te vroeg genomen. Kort daarna had Van Mieghem ook de 1-3 op zijn schoen. De aanvaller schoot oog-in-oog met Van der Steen nét naast. Twaalf minuten voor tijd kwam Den Bosch op gelijke hoogte: Väisänen gaf het laatste tikje en bracht de 2-2 op het scorebord. De Graafschap wist na de gelijkmaker amper meer iets te creëren, al schoot Helmer in de negentigste minuut nog wel net voorlangs.

Snoei: "2-2 zuur eindresultaat"

Trainer Snoei had na afloop gemengde gevoelens over de wedstrijd. "Als je 0-2 voorkomt in een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, dat in vorm is en in de laatste twee wedstrijden goed heeft gepresteerd, is het zuur dat het eindresultaat 2-2 is. Ik stap wel snel over die eerste helft heen, maar daar gebeurde niet zo heel veel. Wij hadden enorm veel last van die wervelwind over het veld en in de tweede helft had Den Bosch daar wat meer last van in zijn opbouw."

“Ik heb na de wedstrijd alleen maar even naar mijn spelers zitten te luisteren in de kleedkamer: zij verwijten elkaar van alles en nog wat omdat we die derde goal niet maken. Bij 0-2 krijgen we zo’n zure tegengoal, maar we krijgen daarna direct die één-op-één situatie met de keeper en daarna nog een keer een bal voorlangs. Wij konden die wedstrijd op slot gooien en dan was er niks aan de hand geweest en hadden wij zelfs een prima tweede helft gespeeld. Nu is het 2-2 en is het allemaal een stuk minder", aldus Snoei.

FC Den Bosch - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Daryl van Mieghem (50.), 0-2 Ralf Seuntjens (54.), 1-2 Paco van Moorsel (56.), 2-2 Leo Väisänen (78.)

Arbiter: Van de Graaf | Toeschouwers: 3.123

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak (89. Lambert); Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel en Bouyaghlafen (84. Abdullahi).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Helmer; Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui (74. Van Heertum).

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Felida (33.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Helmer (44.), Vet (55.), Van Huizen (59.)