De Graafschap speelt cruciaal duel bij Almere op slotdag van vierde periode


De Graafschap speelt cruciaal duel bij Almere op slotdag van vierde periode

De Graafschap gaat vrijdag op de slotdag van de vierde periode vol voor de eerste plaats. Op bezoek bij Almere City FC moet een beter resultaat worden geboekt dan SC Cambuur boekt tegen RKC Waalwijk, aangezien de Leeuwarder club een beter doelsaldo heeft. Maar er is meer om voor te spelen.

Periode en reguliere stand

De mannen van trainer Henk de Jong hebben ook nog een kans om via de reguliere stand de play-offs om promotie te bereiken. Dan moet de concurrentie punten laten liggen en moeten de komende drie duels, met Almere, Achilles '29 en FC Oss, gewonnen worden. Als De Graafschap de periode wil pakken, dan moet het een beter resultaat boeken dan Cambuur, dat een doelsaldo van +6 ten opzichte van De Graafschap heeft, of hetzelfde resultaat boeken en zes keer meer scoren dan Cambuur.

Ahannach en Parzyszek

Er staat dus heel veel op het spel in Almere, ook omdat de tegenstander nog volop meedoet om een plek bij de top-5. Soufyan Ahannach is een speler om in de gaten te houden. Hij scoorde in de laatste zes duels liefst zeven keer. Piotr Parzyszek is bij De Graafschap de man in vorm. Hij scoorde tienmaal in zijn laatste tien duels, waarvan zes in de laatste vijf wedstrijden. Inmiddels heeft Ahannach achttien competitiegoals gemaakt, tegenover 25 goals van Parzyszek.

Veel zeges De Graafschap

De duels tussen De Graafschap en Almere zijn doorgaans spannend, al verloren de Superboeren acht wedstrijden op rij niet van de aanstaande opponent. De laatste keer dat Almere won van De Graafschap was op 21 september 2012: 1-0. Dat was ook de enige zege in de vijftien onderlinge duels tot nu toe. Tien keer won De Graafschap, viermaal werd het gelijk. Eerder dit seizoen zegevierden de Superboeren ook: 4-1.

Arbitrage

Scheidsrechter: Nijhuis

Assistent-scheidsrechters: Van de Ven en Schaap

Vierde official: Bos


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht