De Graafschap smijt met krachten en speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles

De Graafschap heeft zondagmiddag een 1-1 gelijkspel geboekt tegen Go Ahead Eagles. Na een uiterst sterk eerste deel van de wedstrijd scoorde Pieter Langedijk tegen de verhoudingen in voor Go Ahead. Na rust maakte Sjoerd Ars de dikverdiende 1-1.

Schitterende sfeeractie

De Graafschap begon stormachtig aan het duel, natuurlijk niet in de laatste plaats door de schitterende sfeeractie. Voor de Roodbergen-tribune werd een spandoek ontvouwen met de tekst 'Vecht en domineer, win en revancheer', verwijzend naar het vorige treffen met Eagles. De sfeer op de tribune was geweldig, waarna de strijd binnen de lijnen volgde. Daryl van Mieghem kreeg al na zes minuten een grote kans. Hij stuitte op Sonny Stevens.

Blauw-witte omsingeling

De Go Ahead-doelman zag vervolgens van alle kanten blauw-witte strijders op zich afkomen. Zo schoot Youssef El Jebli rakelings naast op aangeven van Mark Diemers en raakte diezelfde Diemers met een snoeiharde knal de lat. De eerste kans voor de gasten kwam van de voet van Joey Suk, die Filip Bednarek op zijn weg naar het doel vond. Aan de andere kant moest Stevens nogmaals ingrijpen bij een kopbal van Fabian Serrarens.

{asset:26048:url}

0-1 tegen verhoudingen in

De eerste helft leek te eindigen zoals deze begon: met een 0-0 stand. Bednarek redde vijf minuten voor rust namelijk geweldig, toen Givan Werkhoven ineens voor hem in de zestien verscheen. In de vierde minuut van de blessuretijd had Bednarek echter geen antwoord op een diagonale knal van Pieter Langedijk: 0-1 tegen de verhoudingen in. Vlak daarvoor was Sven Nieuwpoort gewisseld vanwege een hoofdblessure, waardoor De Graafschap binnen luttele minuten twee tegenslagen incasseerde.

Dikverdiende 1-1

Toch bleef de ploeg van De Jong na rust jagen op een doelpunt. Na een heerlijke actie van uitblinker Tutuarima redde Stevens opnieuw. De doelman van de gasten stond echter compleet aan de grond genageld toen Tutuarima in de 60e minuut opnieuw de turbo activeerde. Sjoerd Ars knikte de panklare voorzet die volgde binnen: 1-1. Het publiek veerde op, waarna het op schoten van Van Mieghem en Suk na rustig bleef. De Graafschap had met krachten gesmeten en bleef hopen op de 2-1, die via Serrarens bijna viel. Langedijk miste namens Eagles nog: het eindigde daardoor in 1-1.

{asset:26049:url}

De Graafschap - Go Ahead Eagles: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Pieter Langedijk (45+4.), 1-1 Sjoerd Ars (60.)

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 9.311

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena (74. Van Diermen), S. Nieuwpoort © (45+1. Straalman), L. Nieuwpoort, Driver (56. Klaasen); Diemers, El Jebli, Tutuarima; Van Mieghem, Ars en Serrarens.

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens, Ketting, Schenk ©, Suk, Langedijk, Overgoor (88. De Kogel), Hendriks, Werkhoven (83. Maneschijn), Corbin-Ong, Hettinga en Hölscher (69. Soumaoro).